Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Gospodarskoj zoni Podi Šibenik otvoren novi pogon

Na Gospodarskoj zoni Podi Šibenik otvoren novi pogon

 

 

Na Gospodarskoj zoni Podi Šibenik danas je otvoren novi pogon, tvrtke Bio ulja d.o.o., gdje će se sakupljati i skladištiti otpadno jestivo ulje, te nakon filtriranja izvoziti u zemlje EU kao sirovina za proizvodnju biodizela. „Sretan sam prije svega zbog novih radnih mjesta; jučer smo na zoni Podi otvorili Sajam automobila, danas pogon Bio ulja;  to su u konačnici  nova šibenska radna mjesta za gotovo 20-ak obitelji.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Tvrtka Bio ulja d.o.o., koja posluje već tri godine, danas je na šibenskoj Gospodarskoj zoni Podi otvorila novi pogon za prikupljanje i skladištenje otpadnog jestivog ulja.  S obzirom da je riječ o tvrtki u mješovitom vlasništvu poljskog i hrvatskog kapitala, i to 90% poljskog a 10% hrvatskog, pored vlasnika tvrtke Jere Pešića, kao i šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića, te župana Gorana Pauka, otvorenju je nazočio i konzul Republike Poljske u Republici  Hrvatskoj g Janusz Tatera.

„Upečatljive su riječi poljskog konzula o iznenađujuće dobro opremljenoj zoni, s odličnom infrastrukturom, što me s jedne strane raduje, no s druge strane to nam je opomena da još uvijek nismo dovoljno snažno i kvalitetno prezentirali mogućnosti ove naše zone. Mogli smo danas i čuti kako je tvrtka Bio ulja d.o.o. u rekordnom roku došla do svih potrebnih dozvola za gradnju pogona; od trenutka kupovine parcele pa do otvaranja pogona, što je znak da učimo kako biti što operativniji i dostupniji poduzetnicima. Naravno da sam sretan i zbog novih radnih mjesta; jučer smo na zoni Podi otvorili Sajam automobila, danas pogon Bio ulja;  to su u konačnici  nova šibenska radna mjesta za gotovo 20-ak obitelji.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

„Čestitam investitorima, jer ovo je dobar primjer kako ono s čime do jučer nismo znali što ćemo i kako ćemo zbrinuti u okolišu pretvaramo u kvalitetnu sirovinu.“, kazao je župan Goran Pauk, te pozdravio suradnju s poljskim investitorom s obzirom da Šibensko-kninska županija uskoro potpisuje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji s poljskim Šleskim vojvodstvom.

Konzul Republike Poljske u Republici  Hrvatskoj g Janusz Tatera izrazio je zadovoljstvo viđenim u zoni Podi, te naglasio kako je ovo početak poljsko-hrvatske poslovne suradnje na šibenskom području. Kazao je kako je trenutno nekoliko značajnijih investicija poljskih gospodarstvenika u Hrvatskoj, no velik je broj Poljaka koji kupuju nekretnine u Hrvatskoj i taj trend ide i nadalje uzlaznom putanjom.

Direktor Bio ulja d.o.o. Jere Pešić osvrnuo se na poslovnu suradnju s poljskim partnerom „Poljaci su izvrsno iskoristili EU fondove, što se vidi i kroz ovaj projekt, stupili su u kontakt s mojim partnerom Joškom Konjevodom i rezultat je tu.  Ne mislimo  stati na ovom malom pogonu, imamo planove za daljnje širenje i nove investicije.“

Novi pogon na zoni brojit će devetoro zaposlenika, od kojeg broja pet stalno zaposlenih i četvero sezonskih radnika. Vrijednost investicije, na parceli od 2500 m2 uz 200m skladišnog prostora, jest 1,5 milijuna kuna. Jestivo ulje iz restorana i hotela prikuplja se u čitavoj Dalmaciji i Lici te će se od danas skladišti i filtrirati na Podima.

 

 

  Objavljeno: 01.09.2014, 12:47h