Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Martinskoj svečano otvoren projekt „Sigurna turistička destinacija 2024.“

Na Martinskoj svečano otvoren projekt „Sigurna turistička destinacija 2024.“

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sudjelovao je sinoć na svečanom otvorenju zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske turističke zajednice i Ravnateljstva policije pod nazivom „Sigurna turistička destinacija“ koje se održalo na Martinskoj.

Riječ je o projektu kojem je cilj jačanje sigurnosti stranih turista zajedničkim ophodnjama hrvatskih i stranih policijskih službenika, a otvorenju su uz predstavnike Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Na svečanom otvorenju ministar Božinović istaknuo je da je Hrvatska jedna od najsigurniji europskih zemalja na čemu treba raditi svaki dan. Dodao je, također, kako tijekom ljetne sezone više od 1200 policajaca sudjeluje u projektu Sigurna turistička destinacija koji traje više od tri desetljeća. Oko 250 policijskih službenika iz unutrašnjosti Hrvatske dolazi u pripomoć svojim kolegama na obali, dok je 97 stranih policajaca.

„Oni su svi dali i daju značajan doprinos prevenciji, regulaciji prometa, ali i osjećaju sigurnosti stranih gostiju. Po tome je hrvatska policija stvorila jedan brend koji je prepoznat izvan granica“ – zaključio je ministar Božinović.

Do 2021. godine, inače,  projekt se zvao „Sigurna turistička sezona“, a od 2021. godine, na prijedlog HTZ-a, usvojen je naziv „Sigurna turistička destinacija“ s obzirom na ostvarene strateške ciljeve postizanja cjelogodišnje turističke aktivnosti pa tako i percepciji Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Ove godine u projektuudjeluje 20 stranih partnerskih organizacija   iz 19 zemalja s ukupno 97 stranih policijskih službenika. Strani policijski službenici bit će raspoređeni u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Zagrebačkoj policijskoj upravi.
U sklopu svečanog otvorenja održan je i tematski glazbeno-dramski program pod nazivom “Sigurna turistička destinacija”.

 

  Objavljeno: 19.07.2024, 08:36h