Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na prvoj sjednici nije konstituirano Gradsko vijeće

Na prvoj sjednici nije konstituirano Gradsko vijeće

 

 

Na temelju članka 87. stavak 1. Zakona o lokalnim izborima, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko – kninskoj županiji Edita Grubišić, po ovlaštenju Vlade RH, sazvala je prvu konstituirajuću sjednicu Gradskoj vijeća Grada Šibenika. Međutim, na današnjoj sjednici Gradsko vijeće nije konstituirano.

Nakon što je utvrđen kvorum 24 od 25 izabranih vijećnika, nije prošao prijedlog za izbor članova Mandatnog povjerenstva. Predloženi su Željko Dulibić za predsjednika i Ante Rakić za člana iz redova HDZ – ovih vijećnika. Obzirom da je 12 vijećnika bilo suzdržano te da je vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine, Iris Ukić Kotarac glasovala protiv, Gradsko vijeće je prekinuto, a nova konstituirajuća sjednica sazvat će se u roku 15 dana.


Prema zakonu o lokalnim izborima (NN 144/12), ako se predstavničko tijelo ne konstituira ni na toj sjednici, ovlašteni sazivač sazvat će novu konstituirajuću sjednicu u nastavnom roku od 30 dana. Predstavničko tijelo jedinice smatra se konstituiranim izborom predsjednika sukladno odredbama posebnog zakona. Ako se predstavničko tijelo ne konstituira u ovom roku, raspisat će se novi izbori.

  Objavljeno: 18.06.2013, 10:15h