Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na šibenskom mostu cvijeće i svijeće u spomen na Marinka Karduma i hrvatske branitelje koji su položili život za domovinu

Na šibenskom mostu cvijeće i svijeće u spomen na  Marinka Karduma i  hrvatske branitelje koji su položili život za domovinu

 

 

Jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na mjestu stradanja hrvatskog branitelja Marinka Karduma na Šibenskom mostu. Kardum je poginuo  17. rujna 1991.g.  kao  pripadnik Posebne jedinice policije PU Šibensko- kninske braneći Šibenik i Vodice.

U spomen na  poginule hrvatske  branitelje pred kapelicom Marinka Karduma vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga, državni tajnik Ministarstva branitelja Ivan Vukić Niper, izaslanstvo Šibensko-kninske županije te izaslanstvo gradova  Šibenika, Vodica i Drniša, predstavnici  Hrvatske vojske i policije te  predstavnici udruge specijalne policije domovinskog rata Jastrebovi, a molitvu odriješenja vodio je biskup šibenski msgr. Tomislav Rogić.

U okviru  programa obilježavanja  26. obljetnice spomendana Rujanskog rata  u katedrali sv. Jakova održat će se i sveta misa zadušnica za sve  poginule hrvatske branitelje.

Povodom obilježavanja 27. godišnjice osnutka specijalne jedinice policije Jastrebovi Šibenik danas će biti položeni vijenci i kod spomenika SJP Jastrebovi  u sjedištu Policijske uprave.

 

  Objavljeno: 17.09.2017, 09:08h