Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na šibenskom Veleučilištu Dan otvorenih vrata

Na šibenskom Veleučilištu Dan otvorenih vrata

 

 

 

Na šibenskom Veleučilištu dana s se održava Dan otvorenih vrata s ciljem promocije stručnih studija Veleučilišta u Šibeniku, uvjeta upisa na studij i načina studiranja.

Dekanica Veleučilišta Anita Grubišić istaknula je  intenciju ustanove ka dostizanju najviših standarda u smislu razvoja studijskih programa, ljudskih resursa, te infrastrukture i tehničke opreme.  Uvode se međunarodno priznate norme i obrazovni standardi s ciljem uspješne integracije u europski obrazovni prostor. U nastojanju  da se pojača suradnja s lokalnom i regionalnom samoupravom Veleučilište je osnovalo Gospodarsko i Obrazovno vijeće.

' Apsolutno podržavam rad u sferi obrazovanja, posebno namjeru povezivanja obrazovanja i gospodarstva, odnosno usklađivanja kadrova i potreba tržišta. Šibenik čeka svijetla budućnost na polju obrazovanja, u narednoj akademskoj godini profunkcionirat će sveučilišni studij, a krajnji cilj nam je stvaranje sveučilišnog središta u Šibeniku.', rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik župana Tomislav Vrdoljak istaknuo je i da se broj studenata Veleučilišta u Šibeniku povećava, a oni su, kazao je, budući stručnjaci koji će pomoći razvoju gospodarstva županije.

Na Danima otvorenih vrata predstavljen je i rad Studentskog zbora i Studentske sportske udruge Veleučilišta, a u predavačkom dijelu prezentiran je i dio turističke ponude Šibenika i Šibensko- kninske županije.

  Objavljeno: 24.04.2015, 12:20h