Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na tvrđavi Barone održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

Na tvrđavi Barone održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

 

 

Na tvrđavi Barone u nazočnosti brojnih uzvanika sinoć je, u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama.

Svečanosti su nazočili ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, šibensko-kninski župan Marko Jelić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, predstavnici sudbene vlasti, čelni ljudi Policijske uprave, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, braniteljskih udruga te mnogi drugi.

Na svečanoj sjednici nazočili su šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić te biskup u miru msgr. Ante Ivas.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Šibenika Dragan Zlatović istaknuvši kako je aktualni saziv Vijeća na polovini svog mandata te je do sada donijelo gotovo 360 različitih akata koji su u bitnome doprinijeli upravnom ustrojstvu i komunalnom uređenju ovoga grada.

„Vjerujem da su tek pred nama ključni zaključci koji će odrediti novi urbanitet Šibenika i da ćemo ih donijeti u duhu demokratske tolerancije. Današnja sjednica posebna je po dodjeli priznanja i nagrada te su naši laureati svojim  postignućima proslavili ovaj grad u kojeg su utkali svoje djetinjstvo, obiteljske vrijednosti, ljubav prema sebi i drugome, svoje verse i note te iskonsku čovjekovu želju za življenjem i ostavljanjem traga. Oni su nam garancija i putokaz onoga čemu težimo“,  kazao je Zlatović.

Gradonačelnik Željko Burić svim Šibenčankama i Šibenčanima čestitao je Dan grada Šibenika i blagdan njegova nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, a posebne čestitke uputio je nagrađenima. U svom govoru istaknuo je kako je svečana sjednica Gradskog vijeća prilika za retrospektivni pogled na učinjeno i realizirano.

„Grad Šibenik danas je stabilan grad, financijski potentan, osigurane budućnosti i perspektive. Ostvareni su veliki i mali projekti, a ono što im je zajedničko je napredak grada. I najmanji je realizirani projekt Šibenik, u razvojnom smislu, podigao na višu razinu. Tri projekta koja bih istaknuo i kojima ćemo se maksimalno posvetiti u budućnosti su projekt Batižele, projekt izgradnje nove šibenske bolnice te izmještanje i izgradnja nove zatvorene gradske tržnice“, poručio je gradonačelnik.

Prigodnim se riječima okupljenima obratio i šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić pozivajući na zajedništvo te rast u vjeri u Boga i pobjedu dobra.

Okupljenima su se obratili i župan Marko Jelić, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev te ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica.

„Šibenik kao društveni, politički i gospodarski centar Šibensko-kninske županije  oduvijek je bio  nositelj razvoja ovoga kraja Hrvatske. Grad koji vuče i potiče općine i gradova u svojoj okolini. Impresivan je popis projekata koje je ova gradska uprava realizirala u proteklom razdoblju, kao i sve ono što je zacrtala ostvariti. Imate se čime pohvaliti i na tome vam čestitam“, poručio je ministar Malenica.

Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice kada su uručene nagrade i priznanja.  Nagradu za životno djelo osvojio je maestro Dušan Šarac. Nagrada grada Šibenika uručene su: Ivici Kostaniću, Siniši Kostelcu, Oriani Kunčić te Kviz udruzi Šibenik. Plaketa grada Šibenika uručena je: Dječjem zboru „Zdravo maleni“, Gradskom komornom orkestru, Hrvatsko-makedonskoj tangenti, Hrvatskom nogometnom klubu Mihovil, Veslačkom klubu Krka, Ivanu Jakeliću, Ivi Pattieri, Aljoši Vukoviću, Filianu Vuletiću te Ivanu Zoričiću. Grb grada Šibenika uručen je Boži i Vanji Petričević-

U ime svih nagrađenih zahvalu je uputio Dušan Šarac .

U glazbenom dijelu programa nastupili su Pivači sv. Jakova te Dječji zbor „Zdravo maleni“.

  Objavljeno: 28.09.2023, 09:49h