Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Zlarinu otvoren Festival hrvatskog otočnog proizvoda

Na Zlarinu otvoren Festival hrvatskog otočnog proizvoda

 

 

Ovogodišnji Festival hrvatskog otočnog proizvoda otvoren je sinoć na Zlarinu. Organiziraju ga Šibensko – kninska županija u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkim zajednicama Grada, Županije i otoka Zlarina.

Proizvode je izložilo sedam izlagača s oznakom HOP iz Šibensko – kninske županije, te proizvođači iz Vela Luke, iz Orebića i iz Salija na Dugom Otoku. Predstavljeni su i proizvodi budućih nositelja HOP s Krapnja i Zlarina.

U prigodnim govorima  otvorenja Festivala obratili su se gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk koji je iskazao zadovoljstvo  manifestacijom koja okuplja i promovira  otočne proizvode i proizvođače.

„ Cilj nam je vraćati život otocima, a proizvodnja je jedan od presudnih elemenata opstanka života na otoku.“, rekao je gradonačelnik Burić, dodajući da je svaka inicijativa ovakve vrste pohvalna. „Grad Šibenik je u obnavljanje komunalne infrastrukture na Zlarinu nakon nevremena koje se dogodilo prošle zime uložio više od  milijun kuna,  na jesen će biti otvorena i igraonice za najmlađe Zlarinjane,  a planira se i realizacija Hrvatskog centra koraljarstva, zaštitnog znaka ovog otoka.“, rekao je Burić.

"Cilj je Festivala promicati otočne proizvode i život na otocima jer riječ je o proizvodima koji su odraz naše tradicije i specifičnosti prostora u kojem živimo i dobar način da se kroz njih pokažemo i dokažemo i Europskoj uniji.", kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Podršku manifestaciji dao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić . te Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ujedno i voditeljica projekta Hrvatski otočni proizvod.

Za posjetitelje je upriličen i zabavni program uz nastupe klape Cima te KUD-ova Koralj sa Zlarina i Sveti Juraj iz Primoštena. Nastavak manifestacije je u subotu uz obilazak Muzeja budućeg Hrvatskog centra koraljarstva, te uz tradicionalnu zlarinsku Brudetijadu koja će se održati u večernjim satima.

  Objavljeno: 08.08.2014, 13:24h