Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

 

Hrvatska obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama ima za cilj senzibilizaciju društva na problematiku nasilja nad ženama i slanje jasne poruke da želimo živjeti u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

Problem nasilja nad ženama dugo je bio obavijen tajnom i svrstavao se u osobne probleme te tako ostajao skriven u tužnoj intimi osobe koja trpi nasilje. Nasilje nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, društvo i institucije koje bi se time trebale baviti potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost. Učinjeni su značajni pomaci i danas imamo relativno dobru zakonsku regulativu, postoji društvena i politička volja za rješavanje problema nasilja no sve to nije dovoljno ako mi kao pojedinci ne kažemo dosta je nasilja i javno ga osudimo i prijavimo kada god dođemo do saznanja da netko trpi nasilje.

Obilježimo ovaj dan pod geslom“Nasilje nije problem pojedinca,već društva u cjelini“ i zauzmimo stav da nasilni odnosi nemaju mjesta u našem društvu i aktivno se uključimo u njegovu osudu ma gdje i prema kome ono bilo usmjereno.

  Objavljeno: 22.09.2012, 00:01h