Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nacionalni dan civilne zaštite

Nacionalni dan civilne zaštite

 

 

Civilna zaštita (CZ) u RH bilježi svoju povijest od kasnih dvadesetih godina 20. stoljeća. Dok se u drugim državama Europe svijest o potrebi razvoja CZ javila kao posljedica masovnog stradavanja civila u I. svjetskom ratu, ideja o potrebi zaštite stanovništva u Hrvatskoj rodila se već 1884. godine, nakon potresa koji je zadesio Zagreb. Odlukom Vlade iz 1992. godine Međunarodni dan civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 01. ožujka, postao je i Dan Civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Od 1. siječnja 2005. civilna zaštita djeluje u sastavu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

 

Središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, održat će se u danas, 01. ožujka 2013. godine, u Bjelovaru. Tom će prigodom u Domu kulture Bjelovar  od 10:00 sati biti održana svečana sjednica, na kojoj će se pripadnicima sustava zaštite i spašavanja dodijeliti "Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava".

 

Područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik Dan civilne zaštite na prostoru Šibensko - kninske županije obilježit će se 04. ožujka 2013. u 10:00 sati u zgradi Županije, gdje će se održati zajednička sjednica Zapovjedništva civilne zaštite i Stožera zaštite i spašavanja Šibensko - kninske županije. Sjednica će pored prigodnog obilježavanja Dana civilne zaštite, biti najvećim dijelom radnog karaktera (desetak točaka dnevnog reda).

  Objavljeno: 01.03.2013, 08:41h