Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nadležne službe Grada Šibenika pripravne za mogućnost snježnih oborina

Nadležne službe Grada Šibenika pripravne za mogućnost snježnih oborina

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, u povodu meteoroloških najava o izvanrednim vremenskim uvjetima, održao je danas sastanak s predstavnicima nadležnih službi – gradskim Komunalnim odjelom, ugovorenim izvođačima za održavanje javnih površina i nerazvrstanih cesta, Zelenim gradom, Gradskim parkingom i Javnom vatrogasnom postrojbom Šibenik.

 

„Najvažnije se pripremiti na vrijeme te osigurati građanima dostupnost hitnih službi, odnosno objekata. Meteorolozi ne najavljuju dramatične oborine, no bez obzira na to važna je pripravnost i koordiniranost nadležnih službi i spremnost na sve moguće scenarije.“, kazao je gradonačelnik.

 

Zimska služba ugovornog izvoditelja za održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Šibenika – Ceste Šibenik d.o.o, prati stanje gradskih prometnica, u pripravnosti su im sva vozila te su opremljeni dovoljnom količinom pijeska i soli. Čišćenje nerazvrstanih cesta odvijat će se prema prioritetima te će se primarno čistiti prilazi bolnici, školama, vrtićima i ostalim javnim ustanovama. 

 

Zeleni grad d.o.o. pripravan je za održavanje i čišćenje stare gradske jezgre, odnosno užeg centra grada te će predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora osigurati dovoljne količine soli za građanstvo, ukoliko se za tim ukaže potreba.

 

Ugovorni izvoditelj za održavanje javnih površina na području grada Šibenika, 2Marka d.o.o., zadužen je za čišćenje pješačkih staza, pješačkih zona, trgova i javnih prometnih površina. Čišćenje zatvorenih parkirališta i autobusnog kolodvora koordinirat će dežurne službe Gradskog parkinga d.o.o., koji će iz preventivnih razloga, od nedjelje 25. veljače zatvoriti parkiralište „Gat Krka“.  

 

Na današnjem sastanku zaključeno je kako će Ceste Šibenik i Zeleni grad, zbog najave niskih temperatura, s preventivnim posipanjem započeti u subotu navečer.

 

Vodovod d.o.o. Šibenik preporučuje zaštitu vodovodnih instalacija od smrzavanja za čije su održavanje zaduženi građani. Javna vatrogasna postrojba Šibenik tijekom nedjelje, kada se očekuje mogućnost snježnih oborina u Šibeniku, osigurat će pojačana dežurstva.

 

 

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici, odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina, a sve sudionike u prometu  da se prilagode uvjetima na cestama. Također, o uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi. 

  Objavljeno: 23.02.2018, 14:23h