Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu pripala Siniši Popoviću

 Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu pripala Siniši Popoviću

 

 

Ovogodišnji dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u drami, muška uloga, je glumac Siniša Popović koji je nagradu dobio za maestralno odigranu ulogu  don Zane u predstavi „Glorija“ Ranka Marinkovića u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Osim Siniše Popovića nominirani su bili i Zoran Mužić za najbolje redateljsko ostvarenje u drami, te  Franka Klarić i Jakov Bilić za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika  do 28 godina, čime je predstava „Glorija“ imala najviše nominacija na ovogodišnjoj dodjeli.

Ovim uspjehom nastavlja se veliki niz priznanja umjetnicima i projektima Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Sve je počelo  2008. sa četiri nominacije u raznim kategorijama za predstavu "Fantazija" Marijane Nole, da bi 2010. godine  Joško Ševo za ulogu Mate Arpuna  dobio nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje u drami, glavna uloga, u predstavi  "Škrtičina" J. B. P. Moliere, u adaptaciji Marijane Nole.

Nominaciju za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godine u operi dobila je Martina Klarić za ulogu Monike u operi „Medij“ G. C. Menottija 2011. godine, a nagradu Hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina - opereta ili mjuzikl. 2012. godine dobio je Šiško Horvat Majcan za ulogu Mačak Džingiskan u mjuziklu"Mačak Džingiskan i Miki Trasi" Vesne Parun i Ladislava Tulača.

  Objavljeno: 26.11.2013, 09:42h