Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nagrade i priznanja na Danima hrvatskog turizma svjedoče šibenski turistički uzlet

Nagrade i priznanja na Danima hrvatskog turizma svjedoče šibenski turistički uzlet

 

 

Prestižna nagrada tvrđavi sv. Mihovila za najbolju kulturnu atrakciju na Danima hrvatskog turizma, kao i nominacije Šibenika za turističkog prvaka Hrvatske i najbolju veliku turističku destinaciju, konačna su potvrda da se Šibenik pozicionirao kao nezaobilazna turistička atrakcija na Jadranu i šire.

„Činjenicu da je grad Šibenik odmah iza Rovinja u turističkoj ponudi smatram iznimnim rezultatom. Koristim ovu prigodu zahvaliti svim ljudima koji su u tome sudjelovali. Ta priča počiva na šibenskim ugostiteljima, građanima, Gradskom parkingu i svima ostalima, naravno sve pod palicom Turističke zajednice Grada i Dina Karađole, koji je odradio jednu sjajnu priču“, poručio je gradonačelnik Burić.

Nakon uspješnog turističkog kolovoza, u kojem je Šibenik zabilježio porast boravka gostiju od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te porast od 5 posto u noćenjima, nagrada i nominacije na Danima hrvatskog turizma u Opatiji najbolje su priznanje i poticaj gradskoj upravi i partnerima da nastave ovaj pozitivan trend kulturno-turističkog procvata grada Šibenika.

„Znate da su Dani hrvatskog turizma najznačajnija turistička  manifestacija u Hrvatskoj, samim time ove nominacije i nagrada imaju posebnu težinu“, naglasio je Dino Karađole, direktor Turističe zajednice Grada Šibenika, te najavio skoro potpisivanje ugovora s Institutom za turizam koji će izrađivati Strategiju razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika.

U samo četiri mjeseca od otvorenja, ljetnu pozornicu tvrđave Svetog Mihovila posjetilo je oko 100.000 ljudi, a njeno proglašenje najboljom kulturnom atrakcijom u Hrvatskoj predstavlja potvrdu i poticaj za uspješnu realizaciju projekata u budućnosti, poput tvrđave Barone.

Gradonačelnik Burić izrazio je žaljenje što neki koriste projekt, koji služi kao ponos velikom broju uključenih, kao poligon za politička prepucavanja i skreću pozornost s uspjeha projekta.

„Ova gradska uprava nije samo prerezala vrpcu na otvorenju Banja i sv. Mihovila, već godinu dana naporno i teško radila na tim projektima. Ne vodim se političkom osvetoljubivošću - još sam u predizborno vrijeme rekao kako neću zaustavljati i upropaštavati naslijeđene projekte već da ćemo ih sve završiti. Ovaj grad ne zaslužuje rane u svom tkivu zbog politike, a ja sam nagradu za tvrđavu sv. Mihovila primio ne kao Željko Burić, već kao demokratskim putem izabrani gradonačelnik od mojih sugrađana. Oni su me na to ovlastili i u njihovo ime sam primio nagradu za našu zajedničku tvrđavu.“

Gradonačelnik je okupljenim novinarima dao na uvid dopis Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, te zapisnik sa sastanka u Ministarstvu regionalnog razvoja iz kojeg je razvidno kako je projekt sv. Mihovila bio doveden u pitanje u trenutku preuzimanja odgovornosti za vođenje Grada, te ukupni troškovnik za projekte Banj i sv. Mihovil i s točnim podacima ukupne svote i izvora financiranja bivše gradske uprave i aktualne gradske vlasti. 

  Objavljeno: 21.10.2014, 10:24h