Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nagrade „Zlatna kuna“ dodijeljene danas najuspješnijim poduzećima u 2017. godini

Nagrade „Zlatna kuna“ dodijeljene danas najuspješnijim poduzećima u 2017. godini

 

 

Danas je u hotelu Ivan u  Solarisu održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik na kojoj su dodijeljene nagrade „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama u 2017. godini.

Nagradu „Zlatna kuna“ Županijska komora Šibenik dodjeljuje u tri kategorije.  Zlatnu kunu zaslužila je firma Capax d.o.o. kao malo poduzeće, 'Knauf 'za srednje poduzeće te Djelo d.o.o. priznanje za velika poduzeća.

Prigodnim riječima, prisutnima na svečanoj sjednici, obratili su se zamjenik župana Nikola Blažević, potpredsjednikHGK Ivan Barbarić,  i Ivan Soža ,predsjednik Županijske komore Šibenik koji su najuspješnijim poduzećima danas uručili plakete.

Tvrtka Capax d. o. o. iz Šibenika osnovana je 2008. godine i bavi se servisnim uslugama na pogonima jahti i mega jahti. Imaju 20 zaposlenih čija neto plaća iznosi preko sedam tisuća kuna. Capax i Servisni centar Trogir suvlasnici su tvrtke Adria Docks u Trogiru u kojoj radnici Capaxa trenutno obavljanju najviše brodopopravljačkih djelatnosti. Imaju urede u Albaniji i Crnoj Gori. Zlatna plaketa uručena je direktoru tvrtke Mariu Baljkasu.

Knauf d. o. o. Knin dio je međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuka i izolacija. Zlatna plaketa uručena je prokuristu Knaufa Dejanu Vapskom.

Djelo d.o.o. je jedini domaći trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Tvrtka je osnovana 1990. godine, a od 2008. godine članica je Ultragros grupacije - udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas ima 64 trgovine i oko 400 zaposlenih, dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika. Cjelokupna proizvodnja, od nabave do trgovine, odvija se u Šibensko-kninskoj županiji. Zlatna plaketa uručena je direktoru Tediju Slamiću.

Svečanoj sjednici nazočili su gradonačelnik Željko Burić, zamjenica župana Darija Puljić i Anja Šimpraga, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, članovi Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, predstavnici lokalne uprave i samouprave i brojni gospodarstvenici.

  Objavljeno: 04.10.2018, 15:13h