Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najavljen program Šibenik Dance Festivala

Najavljen program Šibenik Dance Festivala

 

 

U Atriju Muzeja Grada Šibenika danas je najavljen program 8. Šibenik Dance Festivala, koji će biti otvoren 23. srpnja na tvrđavi sv. Mihovila. Program je izložila direktorica festivala Zorana Mihelčić, a sugovornici na medijskom predstavljanju su bili i Nikica Šupe, predsjednik Kinokluba Šibenik,  Marina Lambaša, kustosica Muzeja Grada Šibenika, Mirjana Žurić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika i Dino Karađole, direktor TZ Grada.

Prve večeri će biti uprizoren The Edge, treći dio majstorskog djela Igora Kirova ‘East and West’ u produkciji baleta HNK Split,a potom će Nacionalni balet iz Pečuha izvesti ‘Carmen’.

Program Festivala započet će izložbom Stephana Lupina, multimedijalnog umjetnika,  u središtu koje će biti trometarska skulptura ‘Fire Angel’. Izložba će biti otvorena  otvorena 22. srpnja u Atriju Muzeja grada Šibenika, a izložba će ostati u Šibeniku četiri dana.

Novost ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala je filmski program koji priprema Nikica Šupe, predsjednik Kinokluba ‘Šibenik’ i izbornik filmskog programa na tvrđavi Barone. Filmsko-glazbeni program održavat će se svake festivalske večeri ispred bara ‘Bar Code’.

Festivalski programi, njih 16, održavat će se od 23. do 28. srpnja u HNK u Šibeniku, na tvrđavama sv. Mihovila i Barone te na Trgu Republike Hrvatske. Planirano je i  održavanje  radionica za djecu i mlade koje će tematizirati pokret i ples.

  Objavljeno: 01.06.2018, 14:37h