Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najavljen službeni program 13. Šibenske regate krstaša

Najavljen službeni program 13. Šibenske regate krstaša

 

 

U organizaciji jedriličarskog kluba „Val“, a u čast zaštitnika pomoraca svetog Nikole, i ove će se godine održati tradicionalna Šibenska regata krstaša u posebnom ambijentu najljepšeg zaljeva i najljepših kulisa grada u pozadini.

Po mnogočemu jedinstvena regata okupit će ovog vikenda mnogobrojne jedriličare, ali i građane Šibenika za koje će na „kopnu“ biti pripremljen bogati zabavni program o okviru pratećeg festivala „Valovi Šibenika“, najavljeno je danas na  konferenciji na medije u prostorijama šibenskog HND – a. 

Predstavnicima medija se obratio i gradonačelnik dr. Ante Županović ispred Grada Šibenika koji je generalni sponzor i suorganizator regate. Istaknuo je kako ova manifestacija prezentira sve ono najljepše što Šibenik ima, prekrasan zaljev i kulturnu baštinu u pozadini regate.

„Mi smo pomorski grad i moramo vratiti more gradu,  a jedan od način je i razvijanje ovakvih sadržaja“.

Zahvalio se JK „Val“ na entuzijazmu i trudu i kazao kako će se uskoro ostvariti uvjeti za preseljenje kluba u kvalitetniji prostor, u okviru projekta izgradnje šetnice „Pekovac – Banj“ i izgradnje sportske lučice.

„Posebnost ove regate je neobično regatno polje kao jedinstvena pozornica i šibenska riva, tvrđave i prozori kao gledalište“, istaknuo je Marin Paić, predsjednik JK „Val“. Cilj je naglasiti i kopnenu komponentu regate i privući što veći broj građana i gostiju. Zato se u sklopu regate održava i festival „Valovi Šibenika“. Na šibenskoj rivi moći ćemo uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, zabavnom programu uz Šibensku narodu glazbu, svetog Nikolu koji će darivati djecu, Gradsku stražu. Na Trgu Pavla Šubića pronaći će te prigodni sajam nautičke opreme i suvenira, uz nastupe raznih izvođača. Očekuje se oko 300 jedriličara iz zemlje i inozemstva, a ukupan broj jedrilica bit će veći od 50.

U subotu u 18 h u Bunarima će biti proglašeni pobjednici, a u nedjelju će se održati i regata „Kup Jadranske banke“. Od ove godine dodjeljivat će se plaketa „Valovi Šibenika“ za traganje i spašavanje na moru, a prva takvu zaslužila je posada motornog broda „Šibenka“ za spašavanje dviju jedrilica kod otoka Jabuke i 15 članova posada.

Za 13. Šibensku regatu krstaša sve je spremno – osim vremenske prognoze. O njoj će ovisiti i „količina“ vjetra, i količina adrenalina u regatnom polju, pa i u gledalištu – a to je cijeli Šibenik grad.

  Objavljeno: 27.11.2012, 13:20h