Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najavljeni radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala

Najavljeni radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala

 

 

Izaslanstvo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture danas je u posjeti Šibeniku. Na Gatu Vrulje pomoćnika ministra Anđelka Petrinića sa suradnicima dočekali su  ravnatelj Luke Šibenik Čedo Petrina, zajedno s gradonačelnikom  Željkom Burićem i  županom  Goranom  Paukom.

Radovi na izgradnji zgrade putničkog terminala na gatu Vrulje počet će u listopadu ove godine, a financiranje će biti osigurano iz europskih sredstava i dijelom kreditom HBOR-a. Vrijednost pomorsko-putničkog terminala na gatu Vrulje je oko šest milijuna eura.

 „U planu je  izgradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala gdje bi se smjestile sve ustanove u funkciji same luke i prometnog procesa, Carina, Kapetanija, Lučka uprava i druge.“ kazao je ovom prigodom pomoćnik ministra Anđelko  Petrinić.

Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave Šibenik iskazao je zadovoljstvo što se nakon sezone kreće u realizaciju projekta pomorsko-putničkog terminala u Šibeniku te  također u uređenje dijela teretne luke. Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je nužnost uređenja ovog dijela grada s obzirom na gospodarski oporavak Šibenika te turistički uzlet, naglasivši da su osobito otočani zaslužili bolje uvjete svakodnevnog funkcioniranja.

 

  Objavljeno: 31.01.2019, 14:08h