Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najperspektivniji mladi jazz talenti svijeta na Tvrđavi Barone!

Najperspektivniji mladi jazz talenti svijeta na Tvrđavi Barone!

 

 

U kolovoz Tvrđava Barone ulazi u velikom stilu! Pozornicu tvrđave ispunit će mladi glazbenici iz cijelog svijeta okupljeni u JM Jazz World Orchestra, odnosno Svjetski jazz orkestar mladih. Na tvrđavu stiže 1. kolovoza, kada će publiku častiti vrhunskim muziciranjem pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille.

Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina. Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Louisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom. Dugogodišnji je član Vanguard Jazz Orchestra, svira  u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a tijekom karijere svirao je i s poznatim glazbenicima drugih žanrova, među ostalima s Dianom Ross i Marcom Anthonyjem. Redovni je predavač na uglednim školama Manhattan School of Music i New England Conservatory, stoga mu uloga mentora nije strana.

Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra i ove će godine nastaviti svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama. Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok u Hrvatskoj već nekoliko godina nastupaju na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

Popisu prestižnih lokacija nadodat će i Tvrđavu Barone, s čije će pozornice najperspektivniji mladi talenti svijeta publiku častiti vrhunskim muziciranjem i jazzom svjetske klase.

Koncert je dio programa Strana B, stoga je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Podsjećamo, članovi Kluba i posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom već ovoga tjedna mogu uživati i u plesnim performansima koji se održavaju u sklopu Šibenskog plesnog festivala. U utorak, 23. srpnja, bit će izvedene plesne predstave „Duet“ i „Bolero“, dok je četvrtak, 27. srpnja, rezerviran za predstavljanje mlade plesačice Ivone Grubišić s plesnim performansom „Red“ te izvedbu plesne predstave „Aliza“. Program oba dana počinje u 22:30 sati.

  Objavljeno: 24.07.2019, 08:46h