Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najveće dalmatinsko sajmeno središte od nedjelje na Podima

 Najveće dalmatinsko sajmeno središte od nedjelje na Podima

 

 

 

 Od naredne nedjelje, 12. travnja u Šibeniku s radom započinje Sajam Šibenik, po uzoru na zagrebački  najpoznatiji sajam rabljene robe u ovom dijelu Europe. Tradicija ovog sajma duga je četiri desetljeća, a otvaranje sezone sajmovanja u Šibeniku potaknuto je interesom izlagača i zanimanjem posjetitelja. Najveći dalmatinski sajmeni prostor za prodaju i kupnju rabljene robe i antikviteta bit će smještena na prostoru šibenske gospodarske zone Podi. Otvaranje Sajma na konferenciji za medije danas je najavio direktor Sajma Miroslav Filipčić, a kao domaćini na konferenciji su se obratili gradonačelnik Željko Burić te direktor poduzetničke zone Podi Šibenik  Jakov Terzanović.

'Sajam Šibenik s radom je započeo krajem kolovoza, a od tada smo kreirali novitete koje ćemo ponuditi u ovoj sezoni. Od otvaranja do danas postigli smo dobru prezentaciju: da se za nas zna te da smo smješteni u najvećoj gospodarskoj zoni u gradu idealne prometne povezanosti.Sajam  planiramo kao najveći regionalni sajam u Dalmaciji, a  funkcionira kroz tri dijela: prodajni prostor za rabljene automobile, Šibenski banak i parkiralište, a od nedjelje će u ponudi  biti i polovila te nautička oprema.“, rekao je Filipčić, dodajući da im je cilj stvoriti kvalitetan sajam na kojem će ponuda obuhvatiti artikle u opsegu „ od igle do lokomotive“.

„Sajam je gospodarski subjekt koji, bez obzira zapošljava li 5 ili 50 ljudi, ima našu bezrezervnu podršku. Ovo je dobra prilika da Šibenik pokaže svoje  potencijale i da geografski položaj između dva dalmatinska centra shvati kao prednost, a ne hendikep. Sajmeni  sadržaj je drugačiji od onog što se inače događa u zoni Podi  te vjerujemo da će privući brojne posjetitelje, a kretanje ljudi i roba neminovno rađa i nove ideje.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Direktor zone Podi Jakov Terzanović dao je podršku projektu kazavši da donosi svojevrsnu živost  i osim u ekonomskom smislu, važan je i za promidžbu poduzetničke zone, kao i Šibenika uopće.

Sajam u Šibeniku  naslanja se  u svom poslovanju na  organizaciju zagrebačkog sajma, s ciljem stvaranja  regionalnog središta prodaje rabljene robe i antikviteta, vozila i plovila u Dalmaciji.

Ulaz za sve izlagače i posjetitelje Sajma je besplatan, a za sve izlagače vozila bit će osiguran i besplatan ručak prvog ovosezonskog radnog dana Sajma.

  Objavljeno: 08.04.2015, 12:58h