Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nakon 12 godina kreće izgradnja novih POS-ovih stanova u Šibeniku

Nakon 12 godina kreće izgradnja novih POS-ovih stanova u Šibeniku

 

 

„U Šibeniku će se nakon dugih 12 godina čekanja ponovno graditi stanovi POS-a na zadovoljstvo svih mladih šibenskih obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Na lokaciji Šubićevac izgradit će se 148 stanova , a već sutra započinju radovi na izgradnji pristupne prometnice.“, kazao je danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom predstavljanja projekta POS-a.

 

„Projekt izgradnje stanova POS-a  jedan je od prioriteta ove Gradske uprave te smo kontinuirano radili na tome kako bi pomogli investitorima da se taj projekt realizira. Dobra vijest je i da se investitor  obvezao o svom trošku urediti pristupnu cestu, a paralelno traju i radovi na postavljanju plinskih instalacija. Sve je ovo dio strategije da našim mladim sugrađanima osiguramo sve uvjete da ostanu živjeti i raditi u svom rodnom gradu. “, naglasio je gradonačelnik Burić.

 

Predstavnica izvođača radova zajednice ponuditelja Zagreb-Montaža Grupa i Kamgrad d.o.o. Ivana Coc, uz gradonačelnika Burića, predstavila je projekt izgradnje dviju stambenih zgrada na Šubićevcu koja kreće tijekom travnja.

 

 „Gradit će se dvije zgrade radnog naziva Fi i F2, jedna od 54 te druga od  94 stana. Svaki stan će imati garažno ili parkirno mjesto. Ukupna bruto površina projekta  je 13,500 m2, a vrijednost investicije je 60 milijuna kuna. Gradnja će započeti tijekom travnja 2017.g. , a radovi na konstrukciji će bili okončani do konca godine. Useljenje stanara u prve stanove očekuje se u lipnju 2018.g.“, kazala  je Ivana Coc.

 

Prednost  kupnje stana imat će kandidati s pročišćene liste reda prvenstva od siječnja 2013.g., potom kandidati s liste koja je definirana tijekom studenog 2016.g. Ukupan broj prijavljenih kandidata za poticanu stanogradnju na obje liste je 294.

 

Grad Šibenik  raspisuje i javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova POS-a kao dopunsku listu Konačnoj listi reda prvenstva iz 2016.g., koja će i poslužiti  kao pokazatelj interesa za izgradnju stanova POS-a na lokaciji Meterize.

  Objavljeno: 28.02.2017, 13:59h