Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nakon 20 godina uspješnom nagodbom Grada Šibenika i INE okončan problem TEF-a

Nakon 20 godina uspješnom nagodbom Grada Šibenika i INE okončan problem TEF-a

 

 

 

Na sjednici Gradskog vijeća danas je jednoglasno prihvaćen Zaključak o suglasnosti na Nagodbu Grada Šibenika sa tvrtkom INA-Industrija nafte kojim je INA spremna skinuti hipoteku sa zemljišta bivše Tvornice elektroda i ferolegura pod uvjetom da joj Grad plati 13 milijuna kuna.

„Okončali smo zahtjevne pregovore koji su trajali osam mjeseci i danas želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u procesu pregovora“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući i da je ovo način borbe s ekonomskim nedaćama u kojoj su svaka investicija i novo radno mjesto značajni, a ovaj gradski prostor je izuzetno atraktivan.

Na Gradskom vijeću prihvaćena je i ponuda zagrebačke tvrtke „Sajam automobila d.o.o.“ za izgradnju gospodarsko-poslovnog sadržaja sajma automobila i sličnih sajmenih djelatnosti na području Gospodarske zone Podi, uz obavezu održavanja sajmene priredbe dva puta tjedno na površini od 30.000 m2. Grad Šibenik tako će dobiti najveći sajam automobila u Dalmaciji, koji će donijeti i nova radna mjesta.

„Posao bi u sklopu sajma trebalo pronaći 20 osoba, a planirano je zapošljavanje ukupno 60 ljudi kad sajam zaživi“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, koji je naglasio kako je riječ o hvalevrijednoj investiciji koja je upravo ono što tržište u ovom trenutku traži.

Odlukom o izmjenama i dopunama odluke o korištenju gradskih parkirališta produljeno je razdoblje takozvane „sezone“ na razdoblje od 1. lipnja do 3. rujna, a Odlukom će se olakšati cirkulacija prometa u gradu, naročito u ljetnom razdoblju. Produljenim radnim vremenom parkirališta, korisnici će biti potaknuti na kraće zadržavanje, dok će istovremeno u zimskom razdoblju, s ciljem oživljavanja stare jezgre, za cijenu jednog sata imati na raspolaganju dva sata korištenja parkirališne površine. Usmjeravanjem gostiju prema parkiralištu TEF-a u sezoni nastojat će se umanjiti prometna gužva u centru.

Na vijeću je odlučeno i da se prihvati prijedlog Odluke o pokretanju postupka i stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja luke nautičkog turizma i športske luke Vrnaža. Naime, analizirajući prostorne potrebe došlo je do promjene namjene luke nautičkog turizma i športske luke u luku otvorenu za javni promet s komunalnim vezovima. Također, obuhvat komunalnog veza je povećan do dijela poluotoka koji je planiran urbanističkim planom uređenja zone Kuline, tj. postojeći plan stavit će se izvan snage te će započeti izrada novog s promijenjenom namjenom i povećanim obuhvatom luke.

Usvojeno je i stavljanje izvan snage dijela Provedbenog urbanističkog plana stambenog naselja Meterize. S obzirom na to da je riječ o planu donesenom 1986., cilj stavljanja dijela plana izvan snage je omogućiti gradnju po današnjim standardima, a dokumenti prostornog uređenja provodit će se po odredbama važećeg GUP-a.

Vijećnici su prihvatili i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja područja Draga, čiji su osnovni ciljevi temeljeni na rezultatima javnog natječaja za idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje uređenja tog područja. Obuhvat plana određen je GUP-om Grada Šibenika te obuhvaća površinu od cca 3,8 ha.

Većinom glasova gradskih vijećnika dužnosti je razriješena ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Nera Gojanović Kljajić, koja je razrješenje zatražila zbog osobnih razloga. Dosadašnja voditeljica Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku Maja Trlaja imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnatelja HNK.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2013. godini, kao i Prijedlogu izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2013. godini.Usvojene su i odluke na temu osnovnog školstva grada Šibenika: Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2014. godinu, potom prijedlog plana rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola Grada Šibenika za 2014. godinu, te prijedlog plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2014. godinu. Prijedlog odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Šibenika za 2013. dobio je zeleno svjetlo gradskih vijećnika, kao i izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika za 2013. Prihvaćeno je i Izvješće o radu Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika za 2013. Godinu, te kao dopuna dnevnog reda i detaljni plan uređenja ŠC Konjevrate.

                                                                                        

 

 

  Objavljeno: 16.04.2014, 12:10h