Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nakon intenzivnih radova Ulica kralja Zvonimira puštena u promet

Nakon intenzivnih radova Ulica kralja Zvonimira puštena u promet

 

 

Ugradnjom LED rasvjete u pješačke prijelaze i iscrtavanjem horizontalne signalizacije, u četvrtak 30. travnja završeni su radovi u Ulici kralja Zvonimira. Nakon osam mjeseci intenzivnih radova, ulica je puštena u promet u oba smjera cijelom svojom dužinom.

 

Izvršene radove i najave budućih aktivnosti predstavili su gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica, te Marko Sarađen, direktor tvrtke izvođača radova na dionici.

 

„Simbolično je da se prijevremeni završetak radova u Ulici kralja Zvonimira poklapa s prvom fazom popuštanja mjera i povratka u kakvu – takvu normalizaciju života. Šibenik se ponovo otvara i sprema za život u novim uvjetima. Tijekom ožujka i travnja, dok je život u cijeloj zemlji zaustavljen, u Šibeniku su ubrzani radovi na završetku infrastrukturnih projekata. Zahvaljujući naporima gradske uprave, investitora i izvođača radova, organiziran je rad na gradilištima u skladu s mjerama zaštite i nije izgubljen niti jedan radni dan. Kakva god bila ova sezona, Šibenik će ju dočekati spreman, u novom ruhu i sa novim sadržajima. Pritom je očuvano tristotinjak radnih mjesta u građevinskom sektoru. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovih zahtjevnih radova. Od investitora i izvođača, do građana i medija koji su pokazali visok stupanj razumijevanja i tolerancije i doprinijeli stvaranju pozitivne atmosfere koja nas je pratila cijelo vrijeme.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Radovi u Ulici kralja Zvonimira traju od rujna 2019. godine. Kroz projekt Aglomeracije rekonstruirana je vodovodna i kanalizacijska mreža, te uređen sustav prikupljanja oborinskih voda. Paralelno s Aglomeracijom, Grad Šibenik pokrenuo je niz radova i projekata na uređenju i opremanju glavne gradske ulice.

 

„Postavljene su plinske instalacije, te obnovljena električna i telekomunikacijska mreža. Ugrađena je podzemna infrastruktura za prihvat skorašnjeg sustava videonadzora, uključivo prometne sigurnosti. Izgrađen je nogostup u cijeloj duljini ulice, od čvora Meterize  do Poljane, te je postavljena i nova LED rasvjeta i novi semafor kod skretanja na Staru cestu. Napravljeno je autobusno ugibalište i ugrađeni podzemni kontejneri kod kazališta. Rekonstruiran je plato ispred Vatrogasnog doma, te uređen promet na križanju kod Doma zdravlja, prema Crnici i Zagrađu. Uz ulicu u neposrednoj blizini dječjeg vrtića Građa uređen je parking. Iscrtana je nova horizontalna signalizacija s dodatnim naglaskom na sigurnosti pješaka. U Ulici kraljice Jelene proveden je svojevrsni pilot projekt postavljanja električnih i telekomunikacijskih instalacija ispod kamenih ploča. Ta će iskustva poslužiti u budućim aktivnostima u staroj gradskoj jezgri, gdje je dugoročni cilj ukloniti sve nadzemne kablove koji nagrđuju vizuru grada. “, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica istaknuo je da se projekt Aglomeracija Šibenik nastavlja planiranom dinamikom.

 

„Projekt teče u skladu s planom i idućih nekoliko tjedana možete očekivati nove vijesti otvaranju prometnica. Konačno su završeni i radovi u Mariborskoj ulici koja nam je zadavala najviše problema. Grad Šibenik u svom projektu Aglomeracije otišao je najdalje od svih jadranskih gradova i možemo očekivati kraj projekta do lipnja 2021. godine, kako je i planirano.“, naglasio je Malenica.

 

„Naša je tvrtka u posljednjih nekoliko godina radila na brojnim velikim i zahtjevnim projektima, ali ništa se ne može usporediti s izazovima koje smo doživjeli u Ulici kralja Zvonimira. Radi se o velikom broju različitih radova, partnera, kooperanata i radnika, a sve to pod velikim pritiskom javnosti. Od znatiželjnih pogleda i komentara prolaznika, preko objektivnih primjedbi zbog nemogućnosti svakodnevne kupovine i dolaska u vrtić, pa do izvanrednih situacija prekida opskrbe vodom, strujom ili internetom. Iako je promet bio zatvoren, život u ulici nikad nije stao. Sad kad je sve gotovo, znamo da smo sudjelovali u jednom sjajnom projektu koji će oblikovati ovaj grad i utjecati na svakodnevni život ljudi. Moram priznati, za nas je ovo vrlo emotivan dan jer smo dokazali da smo izrasli u tvrtku koja se može nositi s najvećim izazovima. Ovo je velika pobjeda naših inženjera, radnika i suradnika.“, kazao je ovom prigodom direktor tvrtke Sarađen d.o.o. Marko Sarađen.

 

  Objavljeno: 30.04.2020, 12:52h