Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nakon sinoćnje premijere i večeras predstava "Prijevara" na daskama šibenskog teatra

 Nakon sinoćnje premijere i večeras predstava "Prijevara" na daskama šibenskog teatra

 

 

Sinoć je na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku premijerno izvedena predstava "Prijevara" nastala prema tekstu britanskog nobelovca Harolda Pintera, te u režiji poznatog hrvatskog redatelja, Branka Ivande. Riječ je o koprodukciji šibenskog HNK i zagrebačkog Teatra Erato. Da se radi o dobro obavljenom poslu glumačkog kvarteta i cijelog tima već je premijerno posvjedočila šibenska publika koja je glumce u četvrtak kasno navečer ispratila gromoglasnim pljeskom i uzvicima:  'Bravo!'.

Izvedbom kazališnog klasika iz pera dobitnika Nobelove nagrade za književnosti 2005. godine, a koja u verziji Branka Ivande donosi i četvrti, vidljivi, ali i dalje nečujni lik, šibenski HNK najavio je kazališnu sezonu u kojoj će dominirati predstave iz vlastite produkcije. Ovo je bila prva i zasigurno je podigla razinu očekivanja od predstava koje slijede. 'Prijevara' na šibensko – zagrebački način donosi priču o preljubu, o izdaji, o prevari među supružnicima, među prijateljima, čini to lako razumljivim dramskim dijalogom, jednostavnom kazališnom scenografijom i  zavodljivim tijekom radnje koja se kreće od kraja prema početku i drži pažnju gledatelja tijekom cijele izvedbe.

Sve to zahvaljujući vrhunskoj izvedbi glumačkog ansambla koji nosi priču, a oni su nacionalni prvak Siniša Popović  (HNK u Zagrebu) te Marjan Nejašmić Banić  (HNK u Splitu) i one su - sjajne šibenske glumice, Franka Klarić i Ana Perković. Scenografiju potpisuje Frane Celić, kostimografiju Slavica Šnur, dok je dizajnerica vizuala Sanja Rocco, a svjetla Josip Bakula.

„Lijepo se nekad prisjetiti prošlosti“, čuje se na početku predstave 'Prijevara' koja je izazvala oduševljenje publike, a koja će biti ponovno izvedena već večeras, 28. listopada, ponovno na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Nakon toga, 'Prijevara' odlazi na brojna gostovanja, među ostalim, u Sisak na 15. Festival regionalnih kazališta i Prolog,   5. studenog te u Gradsko kazalište mladih u Splitu gdje će 'Prijevara' biti izvedena u sklopu manifestacije Noć kazališta 19. studenog. 

 

 

  Objavljeno: 28.10.2022, 13:27h