Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Naredni tjedan manifestacija ,Dani Australije u Šibeniku ' i ANZAC Dan 2016

Naredni tjedan manifestacija  ,Dani Australije u Šibeniku ' i ANZAC Dan 2016

 

 

 

U ponedjeljak, 25. travnja u Šibeniku će biti obilježen Anzac Dan 2016., a komemoracijska misa služit će se prvi put izvan Zagreba, u katedrali sv. Jakova. Sveta misa u sjećanje na sve pripadnike australskih i novozelandskih vojnih snaga koji su dali svoje živote na Galipolju te sve ostale mladiće i djevojke koji su izgubili živote služeći domovini u ratu ili nakon njega započet će u 17 sati, a služit će je fra Anthony Burnside.

ANZAC je posvećen i pripadnicima obrambenih snaga koji su još uvijek u aktivnoj službi, a sam naziv je nadišao konkretno značenje dobivši svoju duhovnu dimenziju i postavši  inspiracija koja je utjelovila vrline kao što su hrabrost, disciplina, žrtva i prijateljstvo.

 U utorak, 26.travnja, u okviru programa ,Dani Australije u Šibeniku', bit će organiziran posjet

iskopima na Bribirskoj Glavici na kojem projektu sudjeluju i studenti  iz Macqarie, Sveučilišta Sydney. U 13,30 Veleposlanstvo Australije  donirat će knjige Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, gdje će biti otvorena izložba fotografija  Antuna Kresića, a s početkom u 15,30 bit će  prikazan dugometražni australski  film.

 

 

 

 

  Objavljeno: 21.04.2016, 13:01h