Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Naši kreativci odsad mogu svoje ideje ispisati 3D printerom

Naši kreativci odsad mogu svoje ideje ispisati 3D printerom

 

 

Suvremeni 3D printer, kojeg je Grad Šibenik nabavio iz projekta Jewel, koristi se od danas u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika. Printer je proizvod zlarinske tvrtke „Darko strojevi“ j.d.o.o., te će uskoro moći koristiti građani Grada Šibenika

„3D printer će uskoro biti dostupan šibenskim kreativcima, ali i svim građanima u Urbanom inkubatoru, čije otvaranje planiramo 30. rujna. Želja nam je bila da upravo Grad Šibenik, kupnjom proizvoda najnovije svjetske tehnologije, i na ovom primjeru pokaže da želi stvarati pretpostavke kako bi pokazali i dokazali da se može živjeti u Šibeniku a raditi svjetske stvari.“, kazao je pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak.

 

Cijena ovog 3D printera je 7.500,00 kuna.

Projekt JEWEL je međunarodni projekt  inovativnog pristupa revitalizacije povijesnih jezgri financiranog sredstvima Europske unije u okviru Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu (SEE). JEWEL (Joint Easily Wafted East Laboratory Model) sufinancira Europska unija u okviru programa Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu. Ukupna vrijednost projekta je 1.962.272,24 €.


Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 227.739,00 €, od čega EU sufinancira 193.578,15€ (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju partneri iz Italije, Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

 

 

  Objavljeno: 19.09.2014, 10:05h