Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavlja se bogati kulturni program na Zlarinu

Nastavlja se bogati kulturni program na Zlarinu

 

 

Bogati kulturni program se nastavlja na Zlarinu.  Tako će već 03. kolovoza pred zlarinskom publikom nastupit  već poznati trio, diplomirani crkveni glazbenici Iva Denona (sopran), Petra Hrvačić (alt), Kristijan Palčec (orgulje).  Tri će nastupit u crkvi Marijina Uznesenja na Zlarinu, s početkom u 21h. Izvest će nekoliko gregorijanskih napjeva te djela poznatih skladatelja sakralne tematike. Ulaz je slobodan no i ovaj koncert je humanitarnog karaktera te se primaju donacije. Organizatori su Iva Denona, Petra Hrvačić, Kristijan Palčec, Turistička zajednica Zlarin.

 

Sutra dan, 04. kolovoza u Galeriji Zavičajnog muzeja Vesne Parun, u 21 sat bit će otvorena izložba fotografija Marije Braut iz kolekcije Galerije Badrov. Riječ je o drugoj izložbi u sklopu „Zlarinskog lita 2015“ .

Marija Braut (1929.-2015.) majstorica je igre svjetla i tame i svih njihovih polutonova. U njezinim  intenzivnim kontrastnim fotografijama svjedoci smo uhvaćenog treptaja jednog trenutka, nakon kojeg trepataj postaje vječan, snažan i živopisan, tamni tonovi, brojne sjene i crna postaju topli i duboki. Njezine fotografije odlikuju se tajanstvenošću, dramom dubokog mraka i tjeskobe gdje se nagovještava svjetlost.

 

Marija Braut nasljednica je „zagrebačke škole fotografjie“ koju je osnovao međunarodno priznati Tošo Dabac. Škola je okupljala fotografe amtere 30-godina 20.stoljeća, a motivi su najčeće bili obični ljudi i njihov bitak, pa se tako i u fotografijama Marije Braut portretirane osobe stapaju s okolnim ugođajem i trenutkom u kojem su agirali.

Zasigurno je ostavila, i još ostavlja, neizbrisiv trag u povijesti fotografije, a u puogotovu hrvatske fotografije.

 

Prilikom otvorenja bit će prikazan film o autorici.

  Objavljeno: 31.07.2015, 08:43h