Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavlja se ciklus radionica „Moja tvrđava znanja“ na Tvrđavi Barone

Nastavlja se ciklus radionica „Moja tvrđava znanja“  na Tvrđavi Barone

 

 

U subotu ujutro, 9. veljače, na Tvrđavi Barone nastavlja se edukativni program radionica „Moja tvrđava znanja, u kojem najmlađi posjetitelji šibenskih tvrđava imaju priliku kroz igru učiti o povijesti grada Šibenika i njegovim tvrđavama.

 

S početkom u 10:30 sati započinje radionica „Moj novčić“ kojoj je tema šibenski bagatin, novac koji je u Šibeniku bio u upotrebi preko dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, te o njegovoj povijesnoj važnosti djeca će naučiti dok izrađuju vlastitu repliku šibenskog novčića u glini. Broj sudionika radionice ograničen je, stoga stoji savjet da zainteresirani požure sa prijavom, koju mogu poslati na mail adresu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr. Radionica je primjerena za uzrast od 7 godina naviše.

 

Nakon nje održati će se i radionica „Upoznajmo zaboravljeno oružje“ za koju su mjesta već popunjena. Alternativne datume održavanja navedene radionice, kao i detaljan raspored održavanja ostalih radionica, zainteresirani mogu provjeriti na web stranici Tvrđave Barone te poslati svoju prijavu već danas.

 

Dok su djeca zauzeta učenjem i zabavom, svi malo stariji posjetitelji mogu uživati u specijalitetnoj kavi, toplim napitcima i slatkim jutarnjim zalogajima koji su dio posebne ponude bistroa Barone. Uz najavu lijepog vremena, posjetiteljima će biti drago čuti da će za vikend, u subotu i nedjelju, 9. i 10. veljače, ulaz na Tvrđavu Barone biti slobodan.

  Objavljeno: 07.02.2019, 13:02h