Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice

Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice

 

 

Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice. Danas je, tako, potpisan ugovor o radovima na trećoj fazi obnove tog znamenitog kulturnog spomenika između Grada Šibenika i izabranog izvođača, splitske tvrtke Deltron d.o.o.. Vrijednost radova koji će, prema ugovornim stavkama, trajati 60 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao je, zajedno sa PDV-om, oko 960 tisuća kuna.

Prema riječima mr. sc.  Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika Šibenika, za prvu i drugu fazu obnove Gradske vijećnice, Grad Šibenik je od Ministarstva kulture RH dobio 750 tisuća kuna, a u srpnju je,  prijavom na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH,  iz resornog ministarstva dobio još 535 tisuća kuna.

„Treća faza radova obuhvaća otucanje žbuke, uklanjanje parketa i  stolarije te, općenito, rušenje i demontažu dotrajalih elemenata. Slijede u ovoj posljednjoj fazi i opsežni zidarski, stolarski i elektro-instalaterski radovi. Zidove,  špale i strop valja sanirati,  ožbukati i obraditi te zamijeniti novom kompletnu stolariju, od parketa do izrade novih ostakljenih stijena, ulaznih te unutarnjih jednokrilnih i dvokrilnih vrata. Opsežni su i bojadisarsko - ličilački i instalaterski radovi koji će se poduzeti pod budnim okom šibenskih konzervatora, što nije čudno kada se zna da je riječ o pomno i znalački obnovljenom renesansnom objektu iz prve polovine 16. stoljeća koji, zajedno sa Katedralom sv. Jakova,  uokviruje najljepši trg u staroj gradskoj jezgri“ – kaže zamjenik  gradonačelnika Šibenika.  

Podsjeća, također, kako je isti izvođač, Deltron d.o.o., uspješno okončao početnu fazu obnove Gradske vijećnice dok je drugu fazu poduzela  tvrtka Konsa d.o.o. iz Drniša, a ukupni trošak iznosio je oko 1,82 milijuna kuna. 

„Do sada je sanirano i kamenom vunom toplinski izolirano krovište ali i zidovi u koje je prodrla vlaga zbog oštećenih crijepova i dotrajalih dijelova konstrukcije krova. Ugrađen je i sustav za ventilaciju koji do sada nije postojao te oprema za klimatizaciju prostora. Na prvom katu postavljene su nove elektroinstalacije, sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma a obnovljena je garderoba, sanitarni čvor te pomoćna prostorija. Duž  prvog kata, osim toga,  obnovljena je višedijelna stakleno-drvena stijena“ – zaključio je mr.sc. Danijel Mileta.

 

  Objavljeno: 21.10.2022, 14:11h