Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavlja se zaprašivanje komaraca

Nastavlja se zaprašivanje komaraca

 

 

Djelatnici tvrtke "AS-EKO" d.o.o. Šibenik provest će, ukoliko to dozvole vremenske prilike,  adulticidno tretiranje komaraca u noći sa utorka na srijedu (9. na 10. srpnja 2024. godine) na području Grebaštice, Žaborića, Brodarice, Zablaća, Ražina, Zatona, Rasline i Jadrije), a u noći sa srijede na četvrtak (10. na 11. srpnja 2024. godine) na ostalom dijelu grada Šibenika. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, zaprašivanje komaraca obavit će se u prvom povoljnom terminu.

Iz tvrtke "AS-EKO" pozivaju građane da u vrijeme zaprašivanja zatvore prozore i vrata svojih domova, a pčelarima preporučuju zatvaranje košnica.

Kako bi se umanjio broj potencijalnih legla komaraca upozorava se pučanstvo:

•             da se voda namijenjena polijevanju vrtova mora držati u zatvorenim spremnicima, te da se ne smije zadržavati dulje od deset dana;

•             da se u okoliš ne odlažu stvari i predmeti u kojima može doći do zadržavanja vode (gume, kade, limenke i sl).

Samo sustavnim i redovitim održavanjem postići će se traženi rezultati u smislu smanjenja nepoželjnih insekata ispod praga štetnosti.

 

  Objavljeno: 08.07.2024, 12:18h