Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavljaju se radovi na uređenju Vrpoljačke ceste

Nastavljaju se radovi na uređenju Vrpoljačke ceste

 

 

 

Na traženje mještana i mjesnog odbora Vrpolje, Grad Šibenik je u svoj plan radova na komunalnoj infrastrukturi uvrstio oko pola kilometra Vrpoljačke ceste, paralelne s glavnom prometnicom, državnom cestom D58. Obzirom da je riječ o velikom zahvatu, isti je podijeljen u dvije faze. Radovi na prvoj fazi, vrijedni oko 450 tisuća kuna, završeni su u ovo vrijeme prošle godine. Poduzeće Vodovod i odvodnja d.o.o., podsjetimo, saniralo i zamijenilo je vodovodnu mrežu, a Grad Šibenik uredio prvu polovicu prometnice te provukao instalacije javne rasvjete. Preostali radovi su vrijedni 300 tisuća kuna i planirani su u ovogodišnjem proračunu.

 

„Svaki put prije nego krenemo u izgradnju prometnice ili nogostupa, u dogovoru s gradskim poduzećem Vodovod i odvodnja d.o.o., po potrebi se saniraju ili zamjene postojeće vodovodne instalacije ili, pak, postave nove. S tim smo prošle godine krenuli i u Vrpolju. Ove godine ćemo u potpunosti završiti parterno uređenje prometnice. Mi doslovno iz godine u godinu ispunjavamo svoja obećanja.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 

Osim zemljanih i asfaltnih radova na dosadašnjem 'bijelom putu', bit će postavljena nova prometna signalizacija i pripremljeni betonski temelji za stupove javne rasvjete. Radovi će trajati do kraja rujna.

 

Postoji inicijativa mještana da ova ulica nakon uređenja nosi ime Gospe Vrpoljačke.

  Objavljeno: 29.08.2016, 13:41h