Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastup hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora na jubilarnom 50. sajmu dječje knjige u Bologni

Nastup hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora na jubilarnom 50. sajmu dječje knjige u Bologni

 

 

Nakladnici hrvatske dječje knjige, pisci i ilustratori nastupiti će po osmi put na Sajmu dječje knjige u Bologni, koji je ove godine naročito zanimljiv - Sajam slavi 50. godina, a Hrvatska je počela s pripremama za 2015. godinu kada će biti zemlja – gost  u Bologni.

Programski dio nastupa, potpomognut sredstvima Ministarstva kulture RH, organizira Hrvatska dječja knjiga - Grupacija nakladnika hrvatske dječje knjige.

U svrhu priprema za 2015. godinu na hrvatskom će štandu u paviljonu 30 (D1) biti postavljena izložba KNJIGA - SKULPTURA. Svaka knjiga će predstavljati jedan hrvatski grad, a svaki će ga umjetnik prikazati na svoj način.  Grad Šibenik će predstavljati Zdenka Bilušić.

Predstavljanje ilustratora u Bologni izuzetno je važno jer 2015. godine, kao i svaka zemlja - gost, Hrvatska će se predstaviti velikom izložbom ilustracija.

U Bolognu putuju tri autora: Saša Jantolek, koji je ove godine autor naslovnice kataloga, Margareta Peršić i Zdenka Bilušić, te Koraljka Kos Jurčec koja će predstaviti HBI - Hrvatski bijenale ilustracije. Pored knjige-skulpture, svaki će se ilustrator na svoj način predstaviti u katalogu. Pored ilustratora u katalogu će biti predstavljeni i pisci knjiga za djecu te nakladnici. Na štandu će nastupiti Algoritam, Dječja knjiga, Evenio, Ibis grafika, Kašmir promet, Matica hrvatska - ogranak Dubrovnik, Naklada Uliks, Naša djeca i VBZ. Osim tiskanoj knjizi, velika pažnja će biti posvećena i digitalnoj knjizi uz pomoć Planet-a 9 (T-com). Voditelj programa je Kašmir Huseinović. Sajam počinje 25.3. i traje do 28.3. 2013. godine.

  Objavljeno: 22.03.2013, 13:04h