Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastup puhačkog orkestra muzičke škole Finspångs Skolmusikkår

Nastup puhačkog orkestra muzičke škole  Finspångs Skolmusikkår

 

 

Puhački orkestar švedske općinske muzičke škole  Finspångs Skolmusikkår, nastupiti će  na Maloj loži, u četvrtak 19.06. u 21.30 sati.

Puhački orkestar muzičke škole Finspångs Skolmusikkår osnovan je 1943. godine. Danas orkestar broji dvadeset mladih glazbenika u dobi između 13 i 19 godina koji sviraju puhačke instrumente i / ili bubnjeve i udaraljke.

Radi se o orkestru limene glazbe i stoga repertoar sadrži uglavnom marševe, ali i o koncertnom bendu, koji po potrebi izvodi i djela iz drugih žanrova kao što su pop glazba ili švedska narodna glazba.

Svake godine Finspångs Skolmusikkår održava službeni nastup u čast švedskog Dana republike. Orkestar također održava koncerte na Noć vještica, što je tradicionalni blagdan u Švedskoj te u mnogim drugim prilikama i kao limena glazba i kao koncertni band. Orkestar također sudjeluje u tradicionalnoj povorci oko grada Finspång koja se zove zove Vårrevelj („Otkrivanje proljeća“). Ova tradicija je pokrenuta 1884. sa ciljem proslave dolaska proljeća, a održava se svake posljednje nedjelje u travnju uz ostale orkestre koji također sudjeluju u povorci.

Nakon koncerta orkestar će ugostiti Šibenska narodna glazba.

Organizator koncerta je TZ grada Šibenika i agencija Katarina- line.

  Objavljeno: 17.06.2014, 11:43h