Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nikica Penđer: Osigurali smo sredstva za pomoćnike u nastavi za našu šibensku djecu s teškoćama u razvoju

Nikica Penđer: Osigurali smo sredstva za pomoćnike u nastavi za našu šibensku djecu s teškoćama u razvoju

 

 

Grad Šibenik, je, posredstvom Europskog socijalnog fonda, osigurao 716.060,00 kuna za pomoćnike učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Tim će se novcem pokrivati plaće pomoćnika, naknada voditelju projekta, edukacije i medijske aktivnosti.

„Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u projektu; od g. Marija Kursana-voditelja projekta, preko ravnatelja osnovnih škola, kao i zaposlenika Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Otpočetka smo radili „tiho“, sastajali se na dnevnoj bazi i vjerovali da ćemo uspjeti u povlačenju sredstava. Posebice nam je drago što smo stvorili uvjete za redovno školovanje djece koja imaju teškoće u razvoju, i koji imaju pravo na školovanje kao i njihovi budući školski kolege.“, kazao je na jutrošnjoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, ujedno i voditelj cijelog tima koji je radio na projektu.

Pored šesnaest pomoćnika u nastavi, čiji rad je „pokriven“ iz projekta, dodatno iz Proračuna Grada Šibenika, izdvojena su sredstva za troje prvašića koji nisu bili evidentirani u vrijeme kada se projekt prijavljivao. 

O pojedinostima projekta, kao i uvjetima natječaja za pomoćnike, govorio je voditelj projekta Mario Kursan, te pojasnio: „Naziv projektnog prijedloga koji smo prijavili jest Korak po korak do samostalnosti. Od devet osnovnih škola, u šest škola se pokazala potreba za asistentima u nastavi. Nakon prikupljene dokumentacije nositelja projekta (Grad Šibenik) i partnera na projektu, te napisanog projektnog prijedloga Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 7. srpnja predan je projektni prijedlog. Sam postupak evaluacije sastojao se od pet faza. Sad krećemo s provedbom projekta, te ćemo danas ili u ponedjeljak raspisati natječaj za pomoćnike, te sredinom listopada očekujemo početak njihova rada.“

  Objavljeno: 26.09.2014, 09:28h