Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje ugovora i prijenosu dionica HNK Šibenik s.d.d.

Nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje ugovora i prijenosu dionica HNK Šibenik s.d.d.

 

 

Zaključkom o provedbi Javnog poziva za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. Grad Šibenik je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje Ugovora o kupoprodaji i prijenosu 297.056 dionica nogometnog kluba u vlasništvu Grada Šibenika s Paramount grupom d.o.o., ponuditeljem odabranim po raspisanom Javnom pozivu.

Podsjetimo, Paramount grupa d.o.o. je bila jedini ponuditelj te je ispunjavala uvjete  Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine, temeljem čega je Gradsko vijeće donijelo odluku o odabiru.

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Središnjem državnom uredu za sport  poništilo je Odluku o davanju suglasnosti Paramount grupi na stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu sportskog dioničkog društva Hrvatskog nogometnog kluba s.d.d., te također, odabrani ponuditelj nije dostavio Gradu Šibeniku garanciju banke u visini od 3 milijuna kuna kojom bi Gradu jamčio financijsku stabilnost HNK Šibenik s.d.d. u vremenu od 5 godina.

Zaključkom je definirano da  ne postoji uvjet za sklapanje ugovora za kupnju i prijenos dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. od strane Paramount grupe.

 

 Grad Šibenik će raspisati novi javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik  s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

„ HNK Šibenik je jedan od simbola grada Šibenika i cilj nam je osigurati kontinuiranu stabilnost kluba. Makar pokušaj kupnje dionica nogometnog kluba  nije završio uspješno, zahvaljujem svim sudionicima provedbe javnog poziva koji su uložili svoje vrijeme i energiju tijekom provedbe postupka  i nadamo se da će ponovno raspisivanje javnog poziva donijeti konkretan rezultat. “, rekao je  gradonačelnik Željko Burić.

  Objavljeno: 10.01.2020, 09:43h