Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nives i Mate na prijemu kod gradonačelnika

Nives i Mate na prijemu kod gradonačelnika

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović primili su danas u Uredu gradonačelnika naše mlade sugrađane i nove europske prvake s Europskog prvenstva u  kickboxingu koje se prošli tjedan održalo u Turskoj.

Nives Radić je u finalu kategorije do 70 kg u low kicku atraktivnim nokautom pobijedila prvakinju Rusije te tako obranila naslov prvakinje Europe. Mate Rudan, sa svojih 18 godina,  postao je najmlađi seniorski prvak Europe osvojivši zlato u low kicku u kategoriji do 63, 5 kg.

Gradonačelnik dr. Ante Županović čestitao je prvacima na osvojenim medaljama, kao i na predanosti, trudu i odricanju koji prethode ovakvim sjajnim rezultatima.

„Šibenik je grad koji je iznjedrio brojne uspješne sportaše i uvijek prednjači u vrhunskim sportskim rezultatima“, istaknuo je gradonačelnik i dodao kako se uvijek raduje susretima s mladim i uspješnim sportašima. Ono što je obveza Grada Šibenika jest da osigura kvalitetne uvjete za treniranje, čemu će uskoro pridonijeti i nova sportska dvorana u sklopu osnovne škole Meterize.

Nives i Mate članovi su šibenskih kickboxing klubova „Dalmatino“ i „Petar Krešimir IV“, a čestitke su primili i njihovi treneri Damir Lambaša i Joško Sunara. Obojica trenera istaknuli su svoju oduševljenost ovim rezultatima i kazali kako su šibenski borci apsolutno dominirali na prvenstvu.

Dodajmo još kako je Nives Radić europske titule u ovoj kategoriji osvojila čak četiri puta i to 2004. u Budvi, 2006. u Skopju 2008. u Lisabonu i 2010. u Bakuu. U ovoj godini ostvarila je i titulu prvakinje Hrvatske u olimpijskom boksu te odradila i svjetsko boksačko prvenstvo u Kini u svibnju, ali je zbog nedovoljnog vremena za pripreme izostala kvalifikacija za Olimpijske igre.

U rujnu ove godine Mate Rudan briljirao je na svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u kickboxingu koje je u rujnu održano u Bratislavi. Mate je, naime, Hrvatskoj donio zlato u disciplini low kick.

  Objavljeno: 06.11.2012, 12:14h