Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nives Radić ponovno prvakinja Hrvatske, Karmela Makelja seniorska viceprvakinja

Nives Radić ponovno prvakinja Hrvatske, Karmela Makelja seniorska viceprvakinja

 

 

U subotu, 28.05. održano je prvenstvo Hrvatske za seniore u K-1. Prvenstvo je organizirano u sportskoj dvorani u Benkovcu po prvi put, a na turniru su nastupili natjecatelji iz većine klubova  u Hrvatskoj.

Kickboxing klub Dalmatino je predstavio svoje dvije natjecateljice: Nives Radić (-70 kg) i Karmelu Makelja (-60 kg).

Nives je nastupila samo u finalu i to protiv natjecateljice Tošić iz Splita. Pobjeda u niti jednom trenutku nije bila upitna, pa je Nives slavila tehničkim nokautom u 2. rundi. Time je osvojila zlatnu medalju i ponovni naslov prvakinje Hrvatske.

Karmela Makelja je kao juniorka po drugi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i opet postala viceprvakinja. U polufinalnoj borbi je porazila Mariju Kosi iz Varaždina velikom bodovnom razlikom, ali je u finalu izgubila od protivnice Diane Franke iz Zagreba odlukom sudaca. Time je osvojila srebrnu medalju.

Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša.

Nives i Karmelu očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme preko ljeta za predstojeće nastupe u sastavu reprezentacije Hrvatske. Karmela bi u kolovozu trebala otputovati u Irsku na svjetsko juniorsko prvenstvo, a Nives u rujnu na europsko seniorsko prvensto, za koje još nije određeno gdje će se održati budući da je prvotni plan održavanja bio u Antaliji, u Turskoj, ali je to obustavljeno jer se taj grad nalazi u blizini granice sa Sirijom u kojoj su ratna djelovanja.

  Objavljeno: 30.05.2016, 08:06h