Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Niz događanja u povodu Europskog tjedna mladih

Niz događanja u povodu Europskog tjedna mladih

 

 

U Šibeniku se od 1. svibnja do 7. svibnja 2017. nizom događanja, aktivnosti, radionica i predavanja obilježava Europski tjedan mladih u organizaciji Udruga mladih "Mladi u EU". 

 

‘Strukturirani dijalog za mlade’ naziv je predavanja koje će članovi udruge ‘Mladi u EU’ održati na temu strukturiranog dijaloga za mlade kroz predstavljanje lokalnih programa za mlade na području Šibensko-kninske županije i ‘Garancije za mlade’. Predavanje će se održati u srijedu 3. svibnja u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku u 11 sati.

 

Na Poljani će danas biti postavljen info štand ‘Table of opportunities’, a na njemu će mladi dobiti informacije o mogućnostima u sklopu Erasmus+ programa, Europskim snagama solidarnosti i aktivnostima za mlade u Šibensko-kninskoj županiji.

 

‘Širenje solidarnosti – predstavljanje Europskih snaga solidarnosti’, naziv je konferencije koja će se održati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić s početkom u 17.30 sati. Konferencija se održava u sklopu Europskog tjedna mladih na kojoj će biti riječi i o mogućnostima za volontiranje u zemljama Europske unije.  Članovi udruge ‘Mladi u EU’ zajedno s predstavnicom ESN Split Ivom Jurjev koja je ujedno i nacionalna koordinatorica projekta Mov’in Europe predstaviti će Europske snage solidarnosti i postupak prijave te će podijeliti iskustva o studijskim razmjenama i mogućnostima za mlade u sklopu Erasmus + programa. Za kraj će EVS volonteri govoriti o svom iskustvu za vrijeme EVS-a u Šibeniku.

 

Volonterska akcija ‘Uredimo dječje igralište’, koju organiziraju ‘Mladi u EU’ s ciljem promicanja volonterstva i solidarnosti, održat će se u subotu s početkom u 11 na dječjem igralištu pored šibenskog Veleučilišta.

  Objavljeno: 03.05.2017, 11:48h