Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Noć kazališta i u Šibeniku

Noć kazališta i u Šibeniku

 

 

Manifestacija Noć kazališta koja se tradicionalno obilježava 19. studenog diljem europskih kazališta, ove će se godine održati i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Tom prigodom šibenska publika imat će priliku uživati u bogatom programu. U 20:30 sati u kazalištu biti će održana predstava Mike Barletta Kontrakcije redateljice Nensi Delmestre. Uloge igraju Oriana Kunčić i Matea Elezović.

Potom će u kazališnom foajeu u 21:30 biti otvorena izložba Lane Martinović Čale.

Lana Martinović Čala poznata je šibenska akademska slikarica koja u starom dijelu grada ima svoju galeriju gdje se osim njenog ateljea i trgovine za prodaju slikarskih alata, nalazi i izložbeni prostor otvoren za svaku vrstu umjetničkog izražaja.

U sklopu Noći kazališta, također u foajeu,  koncert će održati Goran Listeš na gitari i sopranistica Antonela Malis. Početak je u 22 sata. Antonela Malis rođena je u Splitu u glazbenoj obitelji. Glazbenu naobrazbu počela još od svoje 4.te godine života u glazbenom vrtiću glazbene škole Josip Hatze i kroz dugogodišnje pjevanje kao solistica dječjeg zbora Srdelice. Na Glazbenoj akademiji u Splitu diplomirala je glazbenu kulturu. 1997. upisala se na Međunarodnu glazbenu akademiju (AIDM) u Rimu te magistrira 2001. belcanto pjevanje u  klasi prof. Terese Rocchino.

Gitarist Goran Listeš završio je studije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Darka Petrinjaka i Marge Bäuml-Klasinc na Visokoj školi za glazbu u Grazu. Pobjednik je Međunarodnih natjecanja Jeunesses Musicales (Beograd, 1985.), "Fernando Sor" (Rim, 1989.) i "Mauro Giuliani" (Bari, 1989.).

Ulaz je besplatan za sve programe.

Ovogodišnja Noć kazališta održat će se u  7 zemalja i to u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

U Hrvatskoj svake godine program je sve bogatiji, ove godine će se u 69 institucija odigrati 118 predstava i 40-tak popratnih programa. Uključeno je 27 gradova., među kojima i Šibenik.  

U Noći kazališta posjetitelji će moći uživati u kazališnim programima od jutra do dugo u noć, moći će razgovarati s glumcima, zaviriti iza scene, poslušati koncert, pogledati izložbu, sudjelovati u radionicama, a nadamo se i dobro zabaviti.

  Objavljeno: 10.11.2011, 13:01h