Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića

 

 

U povodu Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige koji se održava od 21. do 23. travnja 2023. godine u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održava se prigodan program.

Ovom nacionalnom manifestacijom potiče se čitanje i razgovor o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Tema ovogodišnje Noći knjige, dvanaeste po redu, jest fenomen umjetne inteligencije uobličen u pitanje "Sanjaju li roboti električne knjige?" U skladu s navedenim fenomenom, Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik organizira bogat program, prigodne radionice, izložbe i gostovanja, a detaljniji program možete pronaći u prilogu.

Noć knjige organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – inicijativa za knjigu i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Iz Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik pozivaju sve ljubitelje knjige i kulturnih događanja da se pridruže obilježavanju Noći knjige 2023.,  koja će se održati od 19. do 23. travnja 2023. godine.

  Objavljeno: 14.04.2023, 08:58h