Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Noćni obilazak muzeja i ove godine u Šibeniku

Noćni obilazak muzeja i ove godine u Šibeniku

 

 

Šibenski Muzej i ove se godine priključio manifestaciji „Noć muzeja“ koju osmu godinu, sad već tradicionalno, organizira Hrvatsko muzejsko društvo.

Bogati prigodni program održat će se u petak, 25. siječnja u Muzeju grada Šibenika, a organiziran je i izlet na otok Prvić u Memorijalni centar Fausta Vrančića. Polazak iz Šibenika je u 18 sati s autobusnog kolodvora, a prijavite se možete na broj telefona 213 880.

Obilazak katedrale svetog Jakova uz stručno vodstvo predviđen je za 20 sati, a od 20.00 – 01.00 sat iza ponoći posjetitelji će moći besplatno razgledati nedavno otvoreni stalni postav šibenskog muzeja uz stručna pojašnjenja jednog od kustosa muzeja.

U izložbenom prostoru muzeja, ulaz s obale, u isto vrijeme otvorena će biti izložba Thesaurus Colapis Fluminis, Blago rijeke Kupe. Svi zainteresirani moći će razgledati i tamnicu u podrumu kule Kneževe palače u kojoj je nekad bila smještena zatvorska kaznionica. Modna revija srednjovjekovnih kostima održat će se u atriju Muzeja s početkom u 21.30 sati.

Sva događanja pratit će svirka uživo šibenskog benda Bagatin, a građani će moći degustirati jela i pića pripremljena po tradicionalnim šibenskim receptima.

  Objavljeno: 23.01.2013, 14:29h