Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova dva proizvodna pogona na Podima zaposlit će u startu od dvadeset do trideset ljudi

Nova dva proizvodna pogona na Podima zaposlit će u startu od dvadeset do trideset ljudi

 

 

Simboličnim otvorenjem radova započela je danas izgradnja dvaju novih proizvodnih pogona na gospodarskoj zoni Podi koji će u startu zaposliti preko dvadeset ljudi.


Riječ je o tvrtki Kless d.o.o. iz Sesveta koja se bavi preradom i ugradnjom prirodnog arhitektonskog kamena. Na 2000 m² gradit će se proizvodni objekt i upravna zgrada, a vrijednost investicije je od 6 – 7 milijuna kuna.

Na novoj infrastrukturi svoj će Pogon izgraditi tvrtka Termes Podi d.o.o. čija je glavna djelatnost proizvodnja ventilacijskih kanala i metalne galanterije. Površina budućeg objekta je 450 m², a ukupna investicija vrijedna je dva milijuna kuna.

Kless će za početak zaposliti oko 15 osoba, dok će u Termesu posao pronaći desetak ljudi, a investitori očekuju da će porastom proizvodnje rasti i broj zaposlenih.

„Infrastruktura koju smo izgradili na Podima sada ispunjava svoju svrhu. Grade se prva dva od deset najavljenih pogona, a posebno me raduje što ih je devet proizvodnog karaktera. Ono što je najvažnije jest da se stvaraju uvjeti za nova zapošljavanja“, istaknuo je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.

Do kraja godine trebala bi započeti izgradnja ostalih osam pogona. Ukupna investicija svih deset poduzetnika procjenjuje se na više od 120 mil kn, a zaposlit će više od 200 djelatnika.

  Objavljeno: 28.05.2013, 14:42h