Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova investicija u šibenski vjetropark

Nova investicija u šibenski vjetropark

 

 

Na brdima iznad Danilo Kraljica austrijski investitor, tvrtka RP Global gradi jedan od najvećih vjetroparkova u Dalmaciji koji će snagom vjetra proizvoditi dovoljno kilovata energije za grad od 125 000 stanovnika.

Visina ove investicije je 70 milijuna €, u čemu austrijskom investitoru financijsku logistiku daje Svjetska razvojna banka, što je prvi primjer u svijetu da Svjetska razvojna Banka ulaže svoj kapital u energiju.

Početak radova obišli su danas i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović te se pritom susreli s predstavnikom investitora, gospodinom Bojanom Rešćecom.

Što se tiče tijeka radova, kroz nadolazeće ljeto montirat će se turbine, a puštanje u pogon nove vjetroelektrane  očekuje se do kraja godine.

Novi vjetropark iznad šibenskog Danila udaljen je samo sedam kilometara od Gospodarske zone Podi koja se kontinuirano širi i na kojoj svake godine raste broj novih pogona te će jedna ovakva investicija svakako pridonijeti opskrbljivanju energijom šibenske rastuće zone.

  Objavljeno: 10.05.2013, 15:10h