Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova signalizacija u staroj gradskoj jezgri

Nova  signalizacija u staroj gradskoj jezgri

 

 

Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Konzervatorskim odjelom, započela je postavljanje  nove signalizacije po staroj gradskoj jezgri, a radi se o dvadeset i jednoj  info tabli kojima će se  označiti specifični povijesni detalji  iz bogate šibenske povijesti; šibenski lakat, rebus, kamene posudice za pse, prva šibenska česma, stup srama, portali….

Table će, uz kratak opis svakog detalja, sadržavati i QR kodove koje će turisti moći očitati putem smartphona koji će ih preusmjeriti na web stranice Turističke zajednice grada Šibenika, na kojima se nalazi širi opis svakog detalja.

Table je grafički oblikovala  agencija za design “Kocka d. d.” Šibenik,  a izrađuje ih i  postavlja   tvrtka „Lineta d. o. o” Šibenik . Ukupni trošak projekta je oko 10. 000 kn . Table su izrađene od trespa meteona – materijala od prešanog drveta koji je prijateljski za okoliš ( environment friendly ), a postavljene su tako da ne oštećuju kamen,  jer su bušenja obavljena između kamenih blokova tj. u fugama.

Osnovni cilj ovog projekta je očuvanje povijesnih vrijednosti i  isticanje autentičnosti  šibenske stare gradske jezgre,  poticanje razvoja jedne povijesne priče koja  bi uz postojeću signalizaciju  pokazala sve vrijednosti Šibenika kao destinacije.

Projekt označavanja specifičnih detalja je u korelaciji s novom web stranicom Turističke zajednice grada Šibenika koja će ovih dana postati aktivna te budućim velikim info tablama stare gradske jezgre čije postavljanje očekujemo kroz listopad, a sve skupa je početak priprema za narednu turističku 2013.

  Objavljeno: 05.10.2012, 07:03h