Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova slikovnica Jagode Sablić "Seoska farma"

Nova slikovnica Jagode Sablić "Seoska farma"

 

 

Uz dvije zbirke poezije ovo je bilo pravo osvježenje za najmlađu čitalačku publiku. Inače, Jagoda je sve svoje slikovnice sama ilustrirala i idejno osmislila, a „Seoska farma“ je poklon urbanoj djeci i poticaj da posjete bilo koju seosku farmu te udahnu ljepote i harmoniju prirode, ljudi i životinja.

Na slikovit način prikazane su sve domaće životinje, njihov značaj i simbioza s prirodom.

O tom uspješnom uratku rekli su Jagodini recezenti;

Profesor Ivo Livaković: Jagodina djela, posebno slikovnice, njih četiri do sada, priručnik su za likovno estetski odgoj predškolaca i osnovaca, a poruke i poduke su vrijedne pažnje pa i istinskog divljenja.

Pedagoginja Zorana Vrbičić je ukazala na edukativni značaj „Seoske farme“ zaključivši:  „Djeci koja će imati sreću da njihovi roditelji, učitelji i odgajatelji iskoriste ovaj uradak imaju zasigurno veću šansu pozitivnog razvoja i odrastanja. On šalje poruku: Učimo da se razvijamo, rastemo, mijenjamo i opstanemo u društvu“.

Diplomirana kiparica Sara Lovrić Caparin je napisala u svom osvrtu: „Kod ilustracija Jagode Sablić možemo sa sigurnošću tvrditi da  je njezina likovna priča istovjetna onoj koju je naznačila u nekoliko rečenica teksta ispod ilustracije. Zapravo ovdje se može postaviti pitanje ilustrira li slika tekst ili tekst tumači sliku. Simbioza likovnog i tekstualnog sretna je i primjerena upravo zato što je jednog i drugog autorica ista. U literaturi za djecu malo je takvih autora. Stoga možemo reći da je to kod Jagode Sablić sretan doživljaj.“

Jagodinu slikovnicu promovirali su poznati književnik i novinar Mladen Bjažić, novinarka Diana Ferić te dramaturg i režiser Sergej Mioč.

  Objavljeno: 10.05.2013, 14:27h