Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova tura Adventure vratila 'đir' po šibenskim kalama

Nova tura Adventure vratila 'đir' po šibenskim kalama

 

 

Prema podacima Ministarstva financija, odnosno središnjeg ureda Porezne uprave - Šibenik je za protekle Adventure zabilježio rast potrošnje od čak 31,18%u odnosu na prosinac 2017. godine i to za djelatnosti „I“ koja uključuje  smještaj i pripremu i usluživanje hrane i pića, pa je tako iznos fiskaliziranih računa u navedenim djelatnostima s 12.015.464,18 kuna tijekom prosinca 2017. skočio na vrtoglavih 15.761.943,83 kuna u prosincu 2018. godine.


Iza nas je još jedno sjajno izdanje Adventure, posebne, prepoznatljive i Šibeniku svojstvene blagdanske priče koja je i ove godine premašila očekivanja nas kao organizatora, ali i svih posjetitelja i sudionika programa. Veseli me što osim pozitivnih reakcija naših sugrađana to dokazuju i brojke. Nastavljamo i dalje graditi Adventuru kaonajbolji adventski program na obali.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

U 28 dana, na četiri lokacije unutar stare gradske jezgre na kojima se odvijala Adventura organizirano je više od stotinu sadržaja, i to ne samo glazbeni. Tako se u sklopu programa na Trgiću u Ulici Jurja Barakovića predstavilo više od 20 šibenskih DJ-eva; u suradnji sa šibenskim glazbenicima okupljenim u M.S.A.Q. predstavljen je petodijelni program koji je okupio i brojne druge (ne samo) šibenske glazbenike u lepezi žanrova i pod nazivom City Sessions; gostovala su i četiri poznata hrvatska stand-up komičara, okupljeni u zagrebačku etiketu Lajnap… Osim središnjih događanja u Perivoju Roberta Visianija, odnosno u Adventurinom Parkiću, koji je predstavio više od 20 glazbenih događanja, uspješno su se izmjenjivali kvalitetni domaći sastavi s onim, nacionalno ili regionalno poznatim kao što je Vojko V, Letu Štuke, Mia Dimšić, Opća opasnost ili pak Nipplepeople koji su poručili: - Ako postoji nagrada za najbolji Advent, mi definitivno biramo Šibenik!, a osim brojnih Adventurista, oduševljenje nisu krili niti ostali izvođači.


Jedan od najvećih iskoraka ovogodišnje Adventure je kreativni, kontinuirani radionički program za najmlađe, koji je u Galeriji Matija u 25 dana ponudio 50 različitih sadržaja i radionicau kojima je sudjelovalo oko 1500 naših najmlađih sugrađana. Sam program Adventurice usko je vezan uz edukaciju o ekološkoj održivosti, odnosno uz glavnu temu šibenske Adventure, a realiziran je uz potporu i u suradnji s Nacionalnim parkom Krka.

 

Preko 30.000 kuna Adventura je prikupila u humanitarne svrhe koji su se skupljali akcijama Šibenik daruje, odnosno puštanjem lampiona sa šibenske rive i Adventurinom inicijativom Brijanje po parku, kada su šibenski bradonje prikupljali sredstva, a zauzvrat – ostali bez brade! Iznos je raspodijeljen na udrugu Aurora, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac te za liječenje Hrvoja Dugopoljca. 

 

Da Šibenik nije više grad koji živi samo ljeti, potvrdila je šibenska Adventura, prvi plastic-free advent u Hrvatskoj, koji je u prosincu 2018., uključujući i Doček Nove godine koji je po prvi put organiziran na trima binama, zabilježio oko 65.000 posjeta, a prema podacima Turističke zajednice Grada Šibenika, u odnosu na 2017. godinu, u periodu oko Dočeka, od 28. prosinca do 2. siječnja, ostvareno je i 10% više noćenja.

 

  Objavljeno: 09.01.2019, 14:46h