Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novi logotip TZ Grada Šibenika

Novi logotip TZ Grada Šibenika

 

 

Na danas održanoj 14. sjednici Vijeća Turističke zajednice Grada Šibenika, kojoj je predsjedao gradonačelnik dr. Ante Županović, ujedno i predsjednik Vijeća, odabran je logotip TZ grada Šibenika, koji je izradila agencija Kocka ( Ante Filipović Grčić i Marko Barišić).

Prihvaćeno je i Izvješće o završenoj pripremi turističkesezone.Kako je naglasio direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole, TZ Grada Šibenika je u proteklom zimsko / jesenskom pripremnom periodu nastupila u okviru nastupa TZ Županije Šibensko kninske na slijedećim sajmovima ; Utrecht , Beč, Prag , Goteborg i Muechen , u okviru Dalmacije kao regije na sajmovima u Grazu i Sankt Petersburgu te prezentacijama u Stockholmu i Linzu i Brnu . Nastupili smo  zajednički sa hotelskom kućom Solaris na sajmovima u Varšavi i Nürnbergu. „Oglasili smo se u specijaliziranom časopisu za rusko tržište „Adriatic news“ , slovenskom „Putovanja za dvoje“ , hrvatskim publikacijama „Hot spots“ i „Croatian travel magazin „talijanskim  „Turismo alla aria aperta „i Montilia“(visit Croatia)  te specijaliziranoj brošuri njemačkog low budget avio prijevoznika „Germanwingsa“ .

Sudjelujemo zajedno sa TZ Županije u izradi i distribuciji „In your pocket – Šibenik “ međunarodne turističke brošure-vodiča

Također sa našim najznačajnijim turističkim subjektima Solarisom i NCP-om sudjelujemo zajednički tj. participiramo značajnim financijskim sredstvima  u udruženom pred i posezonskom oglašavanju .

Od 14.lipnja pa do 08.kolovoza 2012.  sudjelujemo  u promotivnoj kampanji na velikim oglasnim panoima ( jumbo panoima ) na 3 lokacije u Zagrebu , jednu na slovenskoj granici te dvije na ulazima u Šibenik i gdje ćemo promovirati Šibenik kao grad urbane kulture i festivala pod sloganom „Šibenik – city of festivals“

Od ostalih pripremnih radnji kroz mjesec lipanj će biti završeno  slijedeće ;

Tri velike  turističke info table sa detaljnim opisom naše stare gradske jezgre i će biti postavljene na njenim rubovima te ćemo ujedno označiti malim tablama 20-tak specifičnih detalja po staroj jezgri ( rebus, šibenski lakat, stup srama ...)

Nova redizajnirana web stranica je već informatički napravljena i ubrzo očekujemo njeno postavljanje na server .

Trasirali smo biciklističke staze po području grada Šibenika i već smo uvršteni u biciklističku kartu Županije te očekujemo uskoro izlazak naše karte kao i signalizaciju po navedenim stazama ( pet staza uključujući cross coutry stazu na Šubićevcu )

Kroz projekt „Garofulizacije“ smo privatnim iznajmljivačima na području stare gradske jezgre podijelili 60-tak pitara sa atraktivnim cvijećem a nastojati ćemo da svaki od njih ( 70 –tak registriranih )  dobije nekoliko pitara.

Sudjelovali smo kao partner i jedan od organizatora u čišćenju divljih deponija te na čišćenju tvrđave „Sv. Nikola“

Uredili smo i kupili novu kućicu od 12 m2 sa kompletnom infrastrukturom za TIC u Raslini te ćemo tijekom sezone postaviti istu takvu i u Zablaću.

Također smo po svim našim mjestima gdje imamo sezonske urede u dogovoru s mjesnim odborima značajno pripomogli u uređenju turističke infrastrukture.“, kazao je Karađole.“

Prihvaćeno je i statističko izvješće za prvih pet mjeseci u kojem stoji kako je u prvih pet mjeseci 2012.na području, koje pokriva TZ Grada Šibenika, ostvaren  turistički promet od 90.533  noćenja,a  što je 4% manje u odnosu na 2011. godinu kada je ostvareno 94.758  noćenja  U usporedbi s 2011. godinom broj stranih noćenja povećan je  za 5% ( sa 70.570 na 74.090 ) , dok su od ukupno ostvarenih noćenja strani turisti sudjelovali sa 81,8 %. Broj domaćih noćenja smanjen je za 32%, a u ukupnom broju noćenja domaci turisti sudjelovali su s 18,2 %.

Na području Turističke zajednice grada Šibenika od ukupnog broja noćenja , najviše noćenja ostvarili su državljani Njemačke 46 %, Francuske 32% ,Nizozemske 16%,Austrije 11% i Slovenije 10%

Strani turisti su boravili u prosjeku 3,1  dana , dok su domaci turisti boravili u prosjeku 2,7  dana .

Najviše noćenja ostvareno je u hotelima na koje otpada 66.204  noćenja, odnosno 73,13 %, slijede kampovi  s 19.228  noćenja, odnosno udjelom od 21,30%, privatni smještaj s 5.041 noćenja i udjelom od 5,57 % .

  Objavljeno: 08.06.2012, 13:14h