Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novih 127 stanova POS-a počinje se graditi u Šibeniku

Novih 127 stanova POS-a počinje se graditi u Šibeniku

 

 

Dvije višestambene građevine iz Programa POS-a niknut će na predjelu Bioci u Šibeniku. Druga je to lokacija u gradu na kojoj će se u razmaku od četiri godine graditi stanovi iz programa društveno poticane stanogradnje nakon što se u lipnju 2018. godine na Šubićevcu u naselje POS-a uselilo 148 mladih šibenskih obitelji.

Kamen temeljac na lokaciji izgradnje objekata na Biocima položili su danas državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, gradonačelnik Željko Burić te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov.

„Gradnja novih stanova POS-a, odnosno osiguranje povoljnijih uvjeta u rješavanju stambenog pitanja,  najbolji je način kako zadržati mlade obitelji u našem gradu. Posebno mi je zadovoljstvo što nakon uspješne realizacije 148 stanova POS-a na Šubićevcu sada započinje izgradnja dodatnih 127 stanova. Da Šibenčani žele živjeti i raditi u svom gradu pokazuje i veliki interes koji imamo za kupnjom POS-ovih stanova. Prema posljednjem javnom pozivu koje je proveo Grad Šibenik pristiglo je 388 prijava zainteresiranih građana. “, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Na predjelu Bioci izgradit će se dvije višestambene zgrade s ukupno 127 stanova. U jedinici A nalazit će se 63 stana, dok su jedinici B predviđena 64 stana. Projektom su predviđena pripadajuća parkirališno-garažna mjesta, parkirališta za motocikle, tehničke prostorije te spremišta stanara. 

„Zahvaljujem APN-u i Gradu Šibeniku na suradnji i pripremi projekta te se nadam da ćemo i dalje nastaviti s izgradnjom stanova POS-a na novim lokacijama. Cijena koja je ovdje postignuta je 1235 eura po m2 što je vrlo povoljno. “, poručio je državni tajnik Uhlir.

Direktor APN-a Dragan Hristov  istaknuo je kako planirana vrijednost investicije iznosi cca 80 milijuna kuna, od čega država s poticajnim sredstvima sudjeluje s 29 milijuna kuna. Radove izvodi tvrtka Accola d.o.o., a rok izgradnje je dvije godine od početka radova.

  Objavljeno: 05.02.2021, 12:44h