Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novo radno vrijeme šibenske knjižnice

Novo radno vrijeme šibenske knjižnice

 

 

Od 4. svibnja Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić"  će za korisnike biti otvorena prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14, a utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati. Subotom neće raditi.

 

Zakasnine se neće naplaćivati do 10. svibnja 2020. Rok posudbe građe (knjiga, CD-a i DVD-a) ne može se produžiti jer sva građa nakon razduženja mora ići u karantenu na tri dana, nakon čega se može ponovno posuditi. Građa se može rezervirati i elektroničkom poštom, na adresi knjiznicasibenik@gmail.com. Ta će građa dočekati korisnike kad dođu u Knjižnicu.

 

Mjere kojih se korisnici moraju pridržavati u prostoru Knjižnice ostaju iste:  na ulazu u Knjižnicu moraju dezinfincirati ruke, moraju držati međusobni razmak od najmanje dva metra i ne smiju se zadržavati u prostoru Knjižnice, u kojem istodobno može boraviti najviše petero korisnika.

 

Nova je vijest i to da je Gradska Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik podijelila, s četirima knjižnicama, drugo mjesto na natjecanju za IFLA-inu nagradu Zelena knjižnica za 2020. godinu. Nagradu je IFLA (International Federation of LibraryAssociations  = Međunarodni savez knjižničarskih društava), krovna organizacija knjižničara na globalnoj razini, ustanovila 2016. a dodjeljuje je njezina posebna interesna grupa ENSULIB (Environment, Sustainability and Libraries = Okoliš, održivost i knjižnice). Prvo mjesto osvojila je Sveučilišna knjižnica u Rangsitu (Rangsit University Library), Tajland. U skupini sa šibenskom knjižnicom još su Narodna knjižnica Hangzou (Hangzhou Public Library), Kina, Ezüsthegy knjižnica (Ezüsthegy Library) iz Budimpešte, Madžarska, Učilište Lambaye (Lambaye Learning Center), Senegal, i Nacionalni centar za informacije o okolišu (National Environmental Information Centre) iz Battaramulle, Šri Lanka. U obrazloženju IFLA-ine odluke da dodijeli nagradu šibenskoj knjižnici za projekt Zelena knjižnica stoji: „Riječ je o narodnoj knjižnici čiji angažman u zajednici ide dalje od energetske učinkovitosti i izgradnje zbirki, prema programima koji promiču mentalno i tjelesno zdravlje. Edukativni programi fokusirani na zdrav način života uključuju likovne radionice na temu okoliša i održiva razvoja, natječaje na ekološke teme i filmske projekcije“ (https://www.ifla.org/node/92963?og=479).

 

  Objavljeno: 30.04.2020, 09:02h