Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novoimenovani ministar turizma Darko Lorencin u posjetu Šibeniku

Novoimenovani ministar turizma Darko Lorencin u posjetu Šibeniku

 

 

Ministar turizma Darko Lorencin stigao je danas u službeni posjet Šibeniku. Nakon kratkog sastanka u Uredu gradonačelnika, na kojem su mu gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović sa suradnicima predstavili šibenske projekte i ulaganja, ministar je pošao u obilazak Banja i tvrđave sv. Mihovila kao najznačajnijih investicija u turizam.

Na Banju je upravo u tijeku druga faza uređenja plaže te se gradi novi objekt, dok se Banj, također, atraktivnom šetnicom povezuje sa samim centrom grada.

„Šibenik je predivan grad koji svoje brojne prirodne i kulturne resurse stavlja u funkciju i povezuje u cjelinu. Čestitam gradonačelniku i njegovim zamjenicima na izrazito živoj atmosferi pred samu sezonu“, kazao je ministar Darko Lorencin.

Nakon obilaska tvrđave svetog Mihovila i radova na budućoj ljetnoj pozornici, ministar je izrazio svoje oduševljenje projektom.

„Ovo je izvanredan način stavljanja u funkciju objekata kulturne baštine u funkciju kulturnog turizma koji će imati vrlo važno mjesto u strateškim dokumentima ministarstva turizma“, istaknuo je ministar.

Obzirom na nedavno imenovanje na mjesto čelo hrvatskog turizma, ministar je dodao kako mu je želja što više vremena provoditi na terenu, odraditi ove sezone započete projekte, a potom i pokrenuti nove proizvode u turizmu putem investicija kao što su i ove u Šibeniku.

  Objavljeno: 27.03.2013, 14:31h