Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježava se 25.obljetnica osnutka 113. šibenske brigade

Obilježava se 25.obljetnica osnutka 113. šibenske brigade

 

 

 

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima  na Baldekinu i na Gradskom groblju Kvanj  započelo je svečano obilježavanje 25. obljetnice osnutka 113. šibenske  brigade. Cvijeće i svijeće položila su brojna izaslanstva- zamjenik župana Tomislav Vrdoljak u svojstvu izaslanika Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, izaslanstvo Oružanih snaga RH, Ministarstva branitelja, braniteljskih udruga s područja Šibensko- kninske županije koje su ujedno i organizatori obljetnice- Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, HVIDR-e, Udruge udovica poginulih branitelja.

Vijence i svijeće položili su i gradonačelnik Željko Burić te zamjenik Nikica Penđer sa suradnicima, izaslanstvo Šibensko- kninske županije, Ureda državne uprave, Policijske uprave Šibensko- kninske policije.

U kapelici u vojarni Bribirskih knezova služena je sveta misa za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, a potom je održana i Svečana akademija.

Danas će u popodnevnim satima biti održan turnir u balotama, na kojem će nastupiti ekipe 113. brigade, MUP-a, 15. domobranske pukovnije, 204. vukovarske brigade, 4. gardijske brigade, 7. gardijske brigade, te veterani iz Splita i Zadra.

Podsjetimo, 113. brigada osnovana je 19. lipnja 1991., a raspuštena je 2000.g. Kroz brigadu je prošlo oko 3.200 vojnika. U obrani   Hrvatske od srpskog agresora za vrijeme Domovinskog rata poginula su 72 pripadnika brigade.

  Objavljeno: 17.06.2016, 11:00h