Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježava se Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Obilježava se Dan neovisnosti Republike Hrvatske

 

 

U povodu obilježavanja 8.listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske danas su kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i  civilne žrtve u Domovinskom ratu.

Vijence su položila brojna izaslanstva: šibensko- kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, predstojnica Ureda državne- uprave Edita Grubišić, predstavnici policije predvođeni načelnikom Policijske uprave Šibensko-kninske- Ivicom Kostanićem te predstavnici Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice. Vijence su položili i predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, ratni zapovjednici hrvatske vojske i policije te predstavnici političkih stranaka.

Molitvu za preminule branitelje predvodio je fra Ivan Penava.

8. listopada, Dan neovisnosti  u Republici Hrvatskoj je državni blagdan, a obilježava se u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

  Objavljeno: 08.10.2018, 11:51h